Кабачки по-корейськи – це гостренький і дуже смачний салат, який буде чудовим доповненням як до повсякденних, так і до святкових страв.
Інгредієнти: Кабачки, Коріандр, Морква, Оцет, Пекучий перець, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник сушений, Чорний перець мелений
Як приготувати кабачки по-корейськи на зиму
Необхідно взяти 1,5 кілограма кабачків. Якщо це стиглі великі кабачки – витягніть з них насіння і зніміть шкірку. Молоді кабачки чистити не треба.
Далі необхідно натерти кабачки на тертці для корейської моркви. Якщо такої нема – просто на крупній, але тоді салат буде виглядати не так гарно. Пам’ятайте, що кабачки – дуже ніжні.
Так само треба натерти і 600 грамів моркви.
Ще візьміть 250 грамів цибулі та поріжте тонкими півкільцями. Всі три види овочів необхідно змішати.
До них треба додати наступні інгредієнти:
- 125 грам (1/2 склянки) цукрового піску;
- 1 столову ложку (з великою гіркою) солі;
- 1,5 столових ложки коріандру;
- 1 чайну ложку чорного перцю або суміші перців;
- червоний пекучий мелений перець – на кінчику ножа;
- 1 чайну ложку (з гіркою) сушеного часнику.
Не дарма в цьому салаті стільки приправ. Всі вони додають йому особливі присмаки. Наприклад, цей салат не обійдеться без коріандру, бо саме він є основною смаковою родзинкою. Мелений перець – це ще один необхідний компонент. До речі, краще брати свіжозмелений або змолоти самим. А сушений часник ні в якому разі не треба замінювати свіжим, бо у сушеного свої особливості. А ось гострий перець можна замінити і свіжим. Головне – не переборщити. Якщо ви не фанат супер гострих страв, то кількох тоненьких кружалець цілком вистачить.
Далі треба залити суміш 7 столовими ложками 9%-го (звичайного) оцту і 125 мілілітрами рослинної олії. Добре перемішайте салат. Він дасть сік і осяде.
Накрийте ємність, в якій лежить салат, кришкою та перемістіть в основне відділення холодильника на ніч.
Салат має простояти приблизно 10-12 годин.
Після цього розкладіть його по по попередньо стерилізованим банкам.
Далі треба прикрити банки кришками і поставити стерилізувати на водяну баню ще на 30 хвилин.
Баночки необхідно ставити в холодну воду, а відлік часу проводити, починаючи з моменту закипання води в каструлі.
Далі можна закручувати банки, закривати ковдрою та чекати, коли вони охолонуть. Потім поставте їх в шафу чи льох на зберігання.
З тої кількості інгредієнтів, яка є в рецепті, ви отримаєте 2 банки по 700 мілілітрів і 1 півлітрову баночку. Смакуйте салат і пригощайте ним друзів.