Зелень додають в безліч страв. І щоб не плати зайві гроші та не купляти кріп взимку, можна його просто заморозити.
Інгредієнти: Кріп
Підготовка зелені кропу до заморожування
Збирати зелень варто в червні і ліпні. Тоді вона достатньо молода, свіжа і духмяна.
Перед тим, як почати підготовку до заморожування, промийте її під проточною водою та добре обсушіть.
Краще поставити пучок в склянку – так вода стече набагато швидше.
Також можна викласти зелень на рушник і обережно промокнути її зверху.
Коли зелень висохне, можна починати готувати її до безпосереднього заморожування.
Способи заморозки кропу
Є багато способів, тому пропонуємо вам на вибір декілька, а ви вже зможете знайти той варіант, який буде для вас ідеальним.
Як заморозити кріп цілими гілочками
Треба взяти гарні чисті гілочки, зробити з них пучки, покласти в пакети та відправити в морозильну камеру. Пакети завжди мають бути герметичними. Також не забувайте видаляти з них повітря.
Такий кріп треба розморожувати при кімнатній температурі. Це займе буквально пару хвилин. Потім ви зможете нарізати його, як свіжий.
Заморожування кропу в пакеті або контейнерах
Треба відрізати хвостики та дрібно нарізати зелень. До речі, стовбурці також можна використовувати для заморозки. Складіть їх в окремий пакет, а потім можете додавати в бульйон, аби він став ароматним.
Далі складіть кріп в об’ємний пакет або контейнер і поставте в морозильну камеру. Слідкуйте, щоб він не здавлювався, інакше кріп може змерзнутися.
Таку зелень не треба розморожувати. Зразу ж додавайте її до страв.
Нарізаний кріп в порційних пакетах
Також можна заморожувати кріп порційно. Для цього візьміть пакети з блискавкою, насипте туди порції зелені, покладіть в морозилку відкритими. А коли кріп замерзне – витисніть повітря і застібніть.
Це відео присвячене заморожуванню кропу на зиму:
Замороження зелені кропу в фользі
Якщо у вас нема пакетів на блискавці – не біда. Візьміть фольгу, зробіть з неї конверти потрібного розміру, насипте в них кріп, приберіть повітря і добре закрутіть.
Як заморозити кріп в формах для льоду
Кріп треба помити і дрібно порізати (обсушувати після миття при такому способі заморожування нема необхідності), скласти в форми для льоду так, щоб кріп займав дві третини. Долити в них воду і поставити в морозилку.
Коли кубики заморозяться – дістаньте їх, перекладіть в пакети та лишіть в морозильній камері на довготривале зберігання.
Як заморозити зелень в олії, маслі або в бульйоні
Принцип тут то й же, що і з водою. Просто замість неї треба взяти будь яку олію, масло або бульйон. Вершкове масло попередньо розтопіть, але не в мікрохвильовці, бо зіпсується текстура. Тому просто викладіть його на стіл та зачекайте.
Пам’ятайте, що у таких заготовок найменший термін зберігання, тому використовуйте їх першими.
Ще одне відео, присвячене заморожуванню кропу:
А з цього відео ви дізнаєтесь про три способи заморожування кропу:
Кубики зелені з вершковим маслом можна використовувати для приготування різноманітних соусів.
Тож робіть різні заготовки і додавайте в свої страви смачний та духмяний кріп.