Мариновані кабачки з морквою – проста і смачна зимова заготовка. Вона готується без стерилізації та з використанням мінімальної кількості інгредієнтів.
Інгредієнти: Вода, Кабачки, Лавровий лист, Морква, Оцет, Перець чорний горошок, Сіль, Цукор, Часник
Вам знадобиться:
- кабачки;
- морква;
- перець горошком;
- лавровий лист;
- часник.
А для розсолу на 1 літр води необхідно взяти:
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор 2 столові ложки;
- оцет столовий 9% – 120 мілілітрів.
Як маринувати кабачки на зиму без стерилізації
Спочатку добре помийте і просушіть овочі. Потім наріжте кабачки кружальцями, які можна ще порізати на половинки (але це вже за бажанням). Товщина повинна бути 0,5-1 сантиметр. Моркву треба почистити та потерти на крупній тертці, а часник просто розрізати навпіл.
Далі необхідно покласти інгредієнти в банку. На дно треба викласти моркву, часник, лавровий лист, перець горошком. А якщо ви любите пікантні нотки – 1 бутон гвоздики. Потім покладіть кабачки.
Банки можна не стерилізувати. Бо рецепт і так передбачає достатню термічну обробку.
Візьміть окріп, залийте його в банку на 15-20 хвилин, потім злийте його і на основі цієї води зробіть розсіл: додайте в неї сіль, цукор та оцет.
Далі залийте банки розсолом, закатайте, поставте догори дном і закрийте ковдрою до повного охолодження.
Такі смачні хрумкі кабачки треба зберігати в прохолодному темному місці. Для цього підійде льох, підвал чи кухонна шафа.
Кабачки стануть чудовим додатком до страв або самостійною закускою.