Мариновані кабачки з морквою швидкого приготування

Мариновані кабачки з морквою – проста і смачна зимова заготовка. Вона готується без стерилізації та з використанням мінімальної кількості інгредієнтів.

Вам знадобиться:

Мариновані кабачки з морквою швидкого приготування

  • кабачки;
  • морква;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • часник.

А для розсолу на 1 літр води необхідно взяти:

  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор 2 столові ложки;
  • оцет столовий 9% – 120 мілілітрів.

Як маринувати кабачки на зиму без стерилізації

Спочатку добре помийте і просушіть овочі. Потім наріжте кабачки кружальцями, які можна ще порізати на половинки (але це вже за бажанням). Товщина повинна бути 0,5-1 сантиметр. Моркву треба почистити та потерти на крупній тертці, а часник просто розрізати навпіл.

Мариновані кабачки з морквою швидкого приготування

Далі необхідно покласти інгредієнти в банку. На дно треба викласти моркву, часник, лавровий лист, перець горошком. А якщо ви любите пікантні нотки – 1 бутон гвоздики. Потім покладіть кабачки.

Мариновані кабачки з морквою швидкого приготування

Банки можна не стерилізувати. Бо рецепт і так передбачає достатню термічну обробку.

Візьміть окріп, залийте його в банку на 15-20 хвилин, потім злийте його і на основі цієї води зробіть розсіл: додайте в неї сіль, цукор та оцет.

Далі залийте банки розсолом, закатайте, поставте догори дном і закрийте ковдрою до повного охолодження.

Мариновані кабачки з морквою швидкого приготування

Такі смачні хрумкі кабачки треба зберігати в прохолодному темному місці. Для цього підійде льох, підвал чи кухонна шафа.

Кабачки стануть чудовим додатком до страв або самостійною закускою.