Цей простий рецепт маринованого баклажана з капустою та морквою, обов’язково сподобається любителям пікантних страв.
Інгредієнти: Баклажани, Зелень, Капуста білокачанна, Морква, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник
Для приготування треба взяти:
- капуста обрізана без качана – 1,5 кілограма;
- синенькі – 1,5 кілограма;
- морква – 0,5 кілограма;
- часник – 2 головки;
- великий пучок зелені (кріп, петрушка, листова селера і базилік);
- сіль – 50 грамів;
- цукор – 50 грамів;
- оцет – 100 мілілітрів;
- рослинна олія – 150 мілілітрів.
Як приготувати салат з баклажанів на зиму
Спочатку синенькі треба помити, обрізати плодоніжки та покласти їх в киплячу солону воду. Це робиться для того, щоб прибрати зайву гіркоту. Баклажани треба тримати не більше 5-ти хвилин, аби вони не розварилися.
Під час варіння кришка має бути закритою, а також притиснутою якимось вантажем. Так синенькі не будуть спливати і зваряться рівномірно. Потім овочі необхідно дістати шумівкою, та лишити їх до повного охолодження. Після цього їх треба нарізати на довгі смужки.
Капусту необхідно очистити від верхніх листків і нашаткувати тонкими смужками.
Моркву потерти на крупній тертці, або тертці для приготування корейської моркви.
Також можна додати три болгарських перці, порізаних кільцями. Але це не обов’язково.
Капусту, моркву, перець необхідно перемішати, посипати сіллю, цукром і трохи перетерти руками.
Далі витисніть через прес часник і додайте подрібнену зелень.
Тепер можна викладати баклажани, полити всю суміш оцтом (якщо використовуєте яблучний – беріть в 2 рази більше кількості, зазначеної в рецепті) і олією. Далі необхідно добре перемішати заготовку, накрити кришкою і лишити на 12 годин.
Після цього можна перекладати салат в сухі чисті банки, втрамбовувати та закочувати кришками. Зберігати таку заготовку треба в холодильнику або холодному приміщенні: льоху, підвалі.
Такий салат стане чудовим додатком до інших страв і окрасою вашого зимового столу.