Маринований баклажановий салат з капустою, морквою і часником на зиму

Цей простий рецепт маринованого баклажана з капустою та морквою, обов’язково сподобається любителям пікантних страв. 

Для приготування треба взяти:

  • капуста обрізана без качана – 1,5 кілограма;
  • синенькі – 1,5 кілограма;
  • морква – 0,5 кілограма;
  • часник – 2 головки;
  • великий пучок зелені (кріп, петрушка, листова селера і базилік);
  • сіль – 50 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • оцет – 100 мілілітрів;
  • рослинна олія – 150 мілілітрів.

Маринований салат з баклажанів з капустою, морквою і часником

Як приготувати салат з баклажанів на зиму

Спочатку синенькі треба помити, обрізати плодоніжки та покласти їх в киплячу солону воду. Це робиться для того, щоб прибрати зайву гіркоту. Баклажани треба тримати не більше 5-ти хвилин, аби вони не розварилися.

Під час варіння кришка має бути закритою, а також притиснутою якимось вантажем. Так синенькі не будуть спливати і зваряться рівномірно. Потім овочі необхідно дістати шумівкою, та лишити їх до повного охолодження. Після цього їх треба нарізати на довгі смужки.

Маринована капуста з баклажанами

Капусту необхідно очистити від верхніх листків і нашаткувати тонкими смужками.

Класична квашена капуста

Моркву потерти на крупній тертці, або тертці для приготування корейської моркви.

Маринований салат з баклажанів з капустою, морквою і часником

Також можна додати три болгарських перці, порізаних кільцями. Але це не обов’язково.

Капусту, моркву, перець необхідно перемішати,  посипати сіллю, цукром і трохи перетерти руками.

Далі витисніть через прес часник і додайте подрібнену зелень.

Маринована капуста з баклажанами

Тепер можна викладати баклажани, полити всю суміш оцтом (якщо використовуєте яблучний – беріть в 2 рази більше кількості, зазначеної в рецепті) і олією. Далі необхідно добре перемішати заготовку, накрити кришкою і лишити на 12 годин.

Маринований салат з баклажанів з капустою, морквою і часником

Після цього можна перекладати салат в сухі чисті банки, втрамбовувати та закочувати кришками. Зберігати таку заготовку треба в холодильнику або холодному приміщенні: льоху, підвалі.

Маринований салат з баклажанів з капустою, морквою і часником

Такий салат стане чудовим додатком до інших страв і окрасою вашого зимового столу.