Мариновані сливи – смачний та цікавий додаток до м’яса. Якщо хочете спробувати – пропонуємо простий рецепт без стерилізації.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Лавровий лист, Сливи, Цукор, Чорний перець горошком, Яблучний оцет
Для приготування потрібно:
- сливи – 2 кілограма;
- цукор – 700 грамів;
- яблучний оцет – 300 мілілітрів;
- лавровий лист;
- чорний перець горошком;
- запашний перець горошком;
- бутони гвоздики.
Як маринувати сливи на зиму в домашніх умовах
Для цієї заготовки краще брати неперестиглі сливи з твердою шкіркою. Наприклад, сорти «Угорка» або «Ренклод».
Спочатку вимийте сливи під краном та відкиньте на друшляк, аби вони стекли.
Далі візьміть широкий емальований або з нержавіючої сталі таз, викладіть сливи шарами, пересипаючи кожен шар спеціями: лавровим листом, гвоздикою, запашним і чорним перцем.
Після цього зробіть маринад. Доведіть до кипіння яблучний оцет та розчиніть в ньому цукор. Слід зазначити, що цукор в оцті повністю не розчиниться, але це не страшно, оскільки потім сливи пустять сік і маринад стане однорідним.
Залийте маринад в сливи, прикрийте їх рушником і лишіть на кілька годин.
Далі вам треба 5 днів підряд, два рази на день заливати сливи маринадом. Для цього вранці і ввечері зливайте його з ємності, доводьте до кипіння і знову заливайте. На 3 чи 4 день сливи виділять достатньо соку, аби рідина повністю їх покрила.
Коли п’ять днів мине, стерилізуйте банки, складіть в них сливи, залийте прокип’ячений маринад, закатайте, поставте догори дном і закрийте ковдрою. Вони так мають стояти до повного охолодження.
Такі сливи можна додавати до риби, м’яса, а також використовувати в десертах та випічці.