Напевно, кожен хоча б раз у житті пробував бочкові помідори. Якщо це так, напевно, ви пам’ятаєте їх дуже приємний гостро-кислий смак і неймовірний аромат. Бочкові помідори за смаком істотно відрізняються від звичайних, заквашених в відрі. Як їх правильно засолити, ми зараз розглянемо. Продовжувати читання Як солити помідори в бочці на зиму – простий рецепт
Інгредієнт для заготовки на зиму: Зелень
Як солити кабачки в банках на зиму
Якщо взимку солоні кабачки на ринку коштують чи не дорожче огірків, то влітку їх, часом, просто віддають задарма. Кабачки невибагливі і ростуть при будь-яких умовах, навіть у не дуже працьовитих господинь. Вони дешеві влітку і цим потрібно обов’язково користуватися, щоб трохи урізноманітнити заготовки на зиму. Продовжувати читання Як солити кабачки в банках на зиму
Простий рецепт, як приготувати квашені кабачки на зиму
Сезон кабачків довгий, але як правило, встежити за ними дуже складно. Вони дозрівають в лічені дні, і легко можуть перезіти, якщо вчасно не зібрати врожай. Такі кабачки стають «дерев’яними», і мало придатні для смаження і салатів. Але для квашення підійдуть і перезрілі кабачки. В процесі закваски всі негативні якості зникають і за смаком квашені кабачки стають точнісінько, як квашені огірочки. Продовжувати читання Простий рецепт, як приготувати квашені кабачки на зиму
Квашений кавун на зиму – ідеальна гостра закуска
У старі добрі часи, квашені кавуни були звичайною справою. Адже це тільки на півдні кавуни встигали визрівати, і були досить солодкими. На більшій території нашої Батьківщини, кавуни були маленькими і кислуватими, і їх смак не викликав особливого захоплення ні у дорослих, ні у дітей. Їх вирощували, але вирощували саме для заквашування. Продовжувати читання Квашений кавун на зиму – ідеальна гостра закуска
Квашена спаржева квасоля на зиму
Любителі спаржевої квасолі зрадіють новому рецепту її заготовки на зиму. Цей рецепт підходить лише для молодих стручків, в так званій «молочної стиглості». Квашена спаржева квасоля дещо відрізняється від маринованої більш ніжним смаком. Продовжувати читання Квашена спаржева квасоля на зиму
Як солити часник на зиму цілими головками
Солоний часник, на відміну від маринованого, зберігає свої властивості майже як свіжий. З тією лише відмінністю, що їсти його можна і просто так. Солити часник краще, коли він у стані середнього ступеню зрілості, і його лушпиння ще м’яке. Солять часник головками, або зубчиками, з використанням різних спецій. Ці спеції дещо змінюють колір головок, і їх смак. Можна спробувати засолити в різних баночках часник по різним рецептам, і потім отримати різнобарвне асорті. Продовжувати читання Як солити часник на зиму цілими головками
Рецепт лечо по-грузинськи з баклажанами на зиму
Не можна сказати, що в Грузії є якісь традиційні рецепти приготування лечо. У кожній грузинської сім’ї свої традиції, і всі рецепти не перепишеш. Тим більше, що деякі господині не хочуть ділитися своїми секретами, і деколи доводиться вгадувати, що надає божественного смаку тій чи іншій страві. Я напишу той рецепт, який неодноразово випробуваний моєю родиною, моїми друзями і сусідами. Продовжувати читання Рецепт лечо по-грузинськи з баклажанами на зиму
Як солити форель – два простих способи посолу
При засолюванні форелі потрібно врахувати кілька факторів. Форель буває річкова і морська, свіжа і заморожена, стара, і молода, і виходячи з цих факторів, застосовують свій спосіб засолювання, і свій набір спецій. Продовжувати читання Як солити форель – два простих способи посолу
Як солити огірки в літрових банках, щоб вони були смачними і хрусткими
Солоні огірки – це універсальна закуска практично до будь-якого гарніру. Гострі, хрусткі огірочки не менш смачні, ніж мариновані, а готувати їх можна майже конвеєрним способом. Тут не потрібна ні стерилізація, ні пастеризація, та й зберігання солоних огірків не вимагає особливих умов. Продовжувати читання Як солити огірки в літрових банках, щоб вони були смачними і хрусткими
Маринований баклажановий салат з капустою, морквою і часником на зиму
Цей простий рецепт маринованого баклажана з капустою та морквою, обов’язково сподобається любителям пікантних страв. Продовжувати читання Маринований баклажановий салат з капустою, морквою і часником на зиму