Карфіола, кольорова чи то цвітна капуста примітна тим, що для кулінарії застосовуються ще не дозрілі суцвіття або бутони. Різних смачних страв і заготовок на зиму з неї роблять багато, а варіанти приготування дуже різняться. Я презентую сьогодні свій дуже смачний та достатньо простий варіант консервації. Консервована кольорова капуста з томатом та іншими овочами виходить дуже смачною, пікантною і ароматною. Запропонований мною простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе і вам зробити цю незвичайну заготовку на зиму вдома швидко і просто.
Інгредієнти: Болгарський перець, Кольорова капуста, Оцет, Петрушка, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
Для заготівлі потрібні:
- кольорова капуста – 3 кг;
- помідори – 1,5 кг;
- перець – 1 кг;
- часник – 2 великі головки;
- петрушка – 200 гр;
- олія рафінована – 200 гр;
- оцет 9% – 200 гр;
- цукор – 100 гр;
- сіль – 60 гр.
Як зробити цвітну капусту з томатом і овочами на зиму
Консервувати починаємо з обробки та підготовки всіх інгредієнтів. Спершу потрібно розділити на невеликі суцвіття головний інгредієнт заготовки, тобто, капусту.
Припустити в окропі суцвіття капусти. Час обробки – 5 хвилин. Вибрати карфіолу на сито.
На м’ясорубці подрібнити решту овочів та зелень. Томати краще перекручувати, використовуючи найменшу сіточку або блендер.
Злегка охолоджену капусту перекласти в глибоку варильну каструлю. Влити овочевий соус, що вийшов.
До овочів додати решту рідких і сипучих складових, що потрібні за рецептом. Трохи перемішати.
Суміш проварити на середньому вогні не більше 15 хвилин. Довше на вогні тримати не можна, інакше капуста розвариться. Через 10-15 хвилин після закипання, капусту можна розкласти і закрутити в стерильні банки.
Банки з консервацією ще гарячими закутати теплою ковдрою і тримати там поки не охолонуть. Потім, можна прибирати заготовки з карфіоли в комору.
Дуже приємно в зимовий час поласувати ніжною, смачною і незвичайною на смак, завдяки томатам, перцю та часнику, цвітною капустою.