Консервована кольорова капуста з томатом - смачна заготовка на зиму

Консервована кольорова капуста з томатом – смачна заготовка на зиму

Карфіола, кольорова чи то цвітна капуста примітна тим, що для кулінарії застосовуються ще не дозрілі суцвіття або бутони. Різних смачних страв і заготовок на зиму з неї роблять багато, а варіанти приготування дуже різняться. Я презентую сьогодні свій дуже смачний та достатньо простий варіант консервації. Консервована кольорова капуста з томатом та іншими овочами виходить дуже смачною, пікантною і ароматною. Запропонований мною простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе і вам зробити цю незвичайну заготовку на зиму вдома швидко і просто.

Для заготівлі потрібні:

Консервована кольорова капуста в томаті на зиму

  • кольорова капуста – 3 кг;
  • помідори – 1,5 кг;
  • перець – 1 кг;
  • часник – 2 великі головки;
  • петрушка – 200 гр;
  • олія рафінована – 200 гр;
  • оцет 9% – 200 гр;
  • цукор – 100 гр;
  • сіль – 60 гр.

Як зробити цвітну капусту з томатом і овочами на зиму

Консервувати починаємо з обробки та підготовки всіх інгредієнтів. Спершу потрібно розділити на невеликі суцвіття головний інгредієнт заготовки, тобто, капусту.

Консервована кольорова капуста в томаті на зиму

Припустити в окропі суцвіття капусти. Час обробки – 5 хвилин. Вибрати карфіолу на сито.

На м’ясорубці подрібнити решту овочів та зелень. Томати краще перекручувати, використовуючи найменшу сіточку або блендер.

Консервована кольорова капуста в томаті на зиму

Злегка охолоджену капусту перекласти в глибоку варильну каструлю. Влити овочевий соус, що вийшов.

Консервована кольорова капуста в томатному соусі на зиму

До овочів додати решту рідких і сипучих складових, що потрібні за рецептом. Трохи перемішати.

Суміш проварити на середньому вогні не більше 15 хвилин. Довше на вогні тримати не можна, інакше капуста розвариться. Через 10-15 хвилин після закипання, капусту можна розкласти і закрутити в стерильні банки.

Консервована кольорова капуста в томаті на зиму

Банки з консервацією ще гарячими закутати теплою ковдрою і тримати там поки не охолонуть. Потім, можна прибирати заготовки з карфіоли в комору.

Консервована кольорова капуста в томатному соусі на зиму

Дуже приємно в зимовий час поласувати ніжною, смачною і незвичайною на смак, завдяки томатам, перцю та часнику, цвітною капустою.