В час, коли на деревах наливаються груші, виникає бажання заготовити на зиму багато-багато банок напою. Смачний домашній грушевий компот – це гармонійне поєднання солодкого ароматного смаку і соковитих ніжних фруктів. Такий ароматний компот з груші дуже подобається особливо маленьким ласунам. Він може стати чудовою заміною магазинній солодкій газованій воді та сокам. Про те, як швидко та правильно приготувати на зиму грушевий компот без стерилізації я детально розкажу у своєму рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Ванілін, Вода, Груша, Цукор
На одну трилітрову банку потрібно близько:
- 1 кг груші;
- 200 грам цукру;
- ванілін – на кінчику ножа.
Зауважу, що для консервації краще обирати тверді сорти груш.
Як варити компот з груш на зиму без стерилізації
Робити заготовку почнемо з того, що груші миємо, розрізаємо навпіл і вирізаємо серединку.
Третю частину помитої та простерилізованої банки наповнюємо підготовленими часточками.
Воду, доведену до кипіння, заливаємо в банку з грушею. Даємо настоятися 10-15 хвилин. Зливаємо воду в каструлю, додаємо 200 грам цукру та доводимо до кипіння. У банки з грушею додаємо ванілін і заливаємо гарячий цукровий сироп. Накриваємо стерилізованим кришками і закручуємо.
Акуратно перевертаємо баночки догори дном і накриваємо ковдрою до повного охолодження. Зберігати такий компот з груші краще в темному місці, в погребі чи в коморі.
Грушевий компот виходить солодким і ароматним. Подаючи напій до святкового столу келихи можна прикрасити часточкою лимона. Фрукти з компоту, политі медом, можно подати окремо. Це буде легкий та смачний прекрасний десерт для ваших гостей.
Здорової та смачної вам зими!