Домашній компот з груші на зиму без стерилізації - смачний та дуже ароматний

Домашній компот з груші на зиму без стерилізації – смачний та дуже ароматний

В час, коли на деревах наливаються груші, виникає бажання заготовити на зиму багато-багато банок напою. Смачний домашній грушевий компот – це гармонійне поєднання солодкого ароматного смаку і соковитих ніжних фруктів. Такий ароматний компот з груші дуже подобається особливо маленьким ласунам. Він може стати чудовою заміною магазинній солодкій газованій воді та сокам. Про те, як швидко та правильно приготувати на зиму грушевий компот без стерилізації я детально розкажу у своєму рецепті з покроково зробленими фото.

На одну трилітрову банку потрібно близько:

Грушевий компот на зиму

  • 1 кг груші;
  • 200 грам цукру;
  • ванілін – на кінчику ножа.

Компот з груші на зиму

Зауважу, що для консервації краще обирати тверді сорти груш.

Як варити компот з груш на зиму без стерилізації

Робити заготовку почнемо з того, що груші миємо, розрізаємо навпіл і вирізаємо серединку.

Грушевий компот на зиму

Третю частину помитої та простерилізованої банки наповнюємо підготовленими часточками.

Компот з груші на зиму

Воду, доведену до кипіння, заливаємо в банку з грушею. Даємо настоятися 10-15 хвилин. Зливаємо воду в каструлю, додаємо 200 грам цукру та доводимо до кипіння. У банки з грушею додаємо ванілін і заливаємо гарячий цукровий сироп. Накриваємо стерилізованим кришками і закручуємо.

Компот з груші на зиму

Акуратно перевертаємо баночки догори дном і накриваємо ковдрою до повного охолодження. Зберігати такий компот з груші краще в темному місці, в погребі чи в коморі.

Компот з груші на зиму

Грушевий компот виходить солодким і ароматним. Подаючи напій до святкового столу келихи можна прикрасити часточкою лимона. Фрукти з компоту, политі медом, можно подати окремо. Це буде легкий та смачний прекрасний десерт для ваших гостей.

Здорової та смачної вам зими!