Фарширований перець на зиму – покроковий рецепт як приготувати перець фарширований м’ясом і рисом про запас.

Консервований фарширований перець – смачна і корисна заготовка. Адже коли вам захочеться такого перчику, не доведеться щось готувати. Достатньо буде лишень розігріти консервацію.

Для приготування треба взяти наступні інгредієнти: солодкий болгарський перець, рис, м’ясо, цибулю, помідори, вершкове масло, зелень петрушки, мелений гіркий перець, цукор, сіль і лавровий лист.

Як готувати фарширований перець

Солодкий болгарський перець

Вам знадобиться декілька великих перчин, фарш, і томатний соус.

Для фаршу треба взяти:

  •  2 середні цибулини;
  • 180 грамів рису;
  • 300 грамів м’яса;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 чайну ложку солі;
  • 0,5 чайної ложки меленого гіркого перцю;
  • зелень петрушки;
  • лавровий лист.

А для приготування томатного соусу беріть:

  • 800 грамів помідорів;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 1,5-2 столові ложки цукру.

Перець треба помити, позбавити насіння, перетинок, плодоніжок, бланшувати в киплячій воді 2 хвилини та охолодити.

Далі приготуйте рис. Треба взяти 2 склянки води на 180 грамів рису, добре його промити, дати воді стекти, а потім зварити до напівготовності. Якщо рис в’язкий – промийте його ще раз.

Далі підготуйте фарш. Для цього візьміть м’ясо середньої жирності і прокрутіть через мясорубку. Потім почистіть цибулю, поріжте, підсмажте на маслі до золотистого кольору і додайте фарш. Далі тушкуйте, доки м’ясо не буде готовим.

Тим часом помийте та подрібніть петрушку. Потім змішайте рис, м’ясо з цибулею, петрушку, додайте перець і сіль. Нафаршируйте перчини та складіть в банки. В середньому, має вийти по 2-4 штуки на півлітрову банку.

Далі приготуйте соус. Для цього помідори треба помити, зрізати у них пошкоджені місця, вирізати серединки, зняти шкірку і потерти на крупній тертці чи перекрутити м’ясорубкою. Після цього необхідно прокип’ятити масу 15 хвилин, додати сіль та цукор і кип’ятити ще 10 хвилин.

Залийте соусом банки, лишивши вільними 2 сантиметра до горлечка. Накрийте банки кришками та стерилізуйте в каструлі з гарячою водою протягом 30-ти хвилин при температурі 105-106 градусів за Цельсієм. Щоб була саме така температура – додайте 350 грамів солі на 1 літр води. Не забувайте накривати кришкою каструлю з банками.

Але це ще не все.

Коли пройде обумовлений час, треба надягнути на банки затискачі або закріпити вантаж і стерилізувати заготовку в кілька прийомів: спочатку 90 хвилин і лишити охолоджуватися в каструлі. Через 24 години повторити цю операцію. І ще через 24 години повторити її в третій, останній, раз.

Далі зачекайте, доки банки охолонуть, зніміть затискачі і лишіть в кімнаті на 15 днів. Якщо кришки не піднялися – відправляйте їх на зберігання в холодний льох або холодильник.

Для подачі перець треба просто розігріти. Такі перці будуть смакувати настільки ж добре, які свіжоприготовані.

Фарширований перець з рисом і м'ясом
Фото. Фарширований перець з рисом і м’ясом на зиму.