Гювеч по болгарськи з баклажанів. Рецепт як приготувати гювеч – смачну овочеву закуску на зиму

Гювеч – це смачна і проста болгарська заготовка з баклажанів, яка стане окрасою зимового столу. Пропонуємо простий рецепт. Його плюс в тому, що всі інгредієнти можна брати в довільних пропорціях.

Для приготування вам знадобляться: баклажани, зелений перець, квасоля стручкова, стиглі помідори і заздалегідь приготований томатний сік.

Як приготувати гювеч по-болгарськи на зиму

баклажани

Баклажани треба вимити, почистити та порізати пластинами вздовж овочів. Потім покласти в посуд, пересипати сіллю і лишити на 2 години, щоб вийшов сік, а з ним і гіркота. Далі сік злити, синенькі промити та обсмажити їх з обох боків на розігрітій олії.

Перець також треба помити, дістати перетинки, насіння, плодоніжки, облити перчини підкисленим окропом. Ця процедура потрібна, щоб перець не ламався, коли ви будете укладати його в банки. Маленький перець можна класти цілим, а великий – різати на шматки.

Квасолю необхідно облити підсоленим окропом. Петрушку просто помийте і дрібно поріжте, а помідори розріжте на шматки середнього розміру.

На дно банки покладіть половину помідорів і половину петрушки. Далі викладіть шарами перець, квасолю, баклажани. Потім знову почніть з перцю і так чергуйте шари кілька разів, не забуваючи заливати їх соком. Останнім шаром покладіть другу частину помідорів і зелені та залийте томатним соком.

Банки треба стерилізувати не менше 90-та хвилин і закатати.

Гювеч стане чудовою закускою до різноманітних м’ясних страв та каш, картоплі, макаронів.