Виноградне желе – рецепт як зробити желе з винограду на зиму.

Желе – це один з найсмачніших та найпростіших десертів. Але в магазинному желе нема нічого корисного. Тому ми пропонуємо зробити домашнє желе з винограду.

Отже як же готувати такий десерт?Фото: Виноград

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • на 1 кілограм винограду – 2 склянки води;
  • на 1 літр соку  – 700 грамів цукру.

Треба брати трохи недозрілий, щільний та м’ясистий виноград. Добре його помийте, зніміть з гілочок, всі погані ягоди відберіть та викиньте.

Складіть виноград в каструлю і варіть на маленькому вогні 16 хвилин. Далі сік необхідно профільтрувати через марлю або вату. А мезгу треба розкласти в мішечки з тканини чи марлі, відтиснути, і сік, який отримаєте таким чином, теж фільтрувати.

Далі змішайте весь сік та варіть його так, щоб він зменшився вдвічі. Не забувайте прибирати піну і домішки.

Після цього поступово додайте цукор і доведіть сік до кипіння. Коли цукор розчиниться,  наберіть розчин в ложку та вилийте на тарілку. Якщо він загуск – желе готове і можна знімати каструлю з вогню.

Готувати банки треба доки сік вариться, бо желе необхідно розливати гарячим. Добре вимийте і висушіть тару, нагрійте її, залийте желе, прикрийте кришками та поставте в каструлю з водою температурою 70 градусів за Цельсієм. Далі нагрійте воду до 90-та градусів за Цельсієм. Півлітрові банки треба стерилізувати 8 хвилин, а літрові – 12 хвилин. Стерилізація проводиться під кришкою. До речі, вода має бути на 3 сантиметра нижче горлечок банок.

Потім закрутіть кришки та відправте на зберігання в прохолодне місце. Такий десерт можна їсти просто так чи подавати з млинцями, пудингом.