Желе – це один з найсмачніших та найпростіших десертів. Але в магазинному желе нема нічого корисного. Тому ми пропонуємо зробити домашнє желе з винограду.
Отже як же готувати такий десерт?
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- на 1 кілограм винограду – 2 склянки води;
- на 1 літр соку – 700 грамів цукру.
Треба брати трохи недозрілий, щільний та м’ясистий виноград. Добре його помийте, зніміть з гілочок, всі погані ягоди відберіть та викиньте.
Складіть виноград в каструлю і варіть на маленькому вогні 16 хвилин. Далі сік необхідно профільтрувати через марлю або вату. А мезгу треба розкласти в мішечки з тканини чи марлі, відтиснути, і сік, який отримаєте таким чином, теж фільтрувати.
Далі змішайте весь сік та варіть його так, щоб він зменшився вдвічі. Не забувайте прибирати піну і домішки.
Після цього поступово додайте цукор і доведіть сік до кипіння. Коли цукор розчиниться, наберіть розчин в ложку та вилийте на тарілку. Якщо він загуск – желе готове і можна знімати каструлю з вогню.
Готувати банки треба доки сік вариться, бо желе необхідно розливати гарячим. Добре вимийте і висушіть тару, нагрійте її, залийте желе, прикрийте кришками та поставте в каструлю з водою температурою 70 градусів за Цельсієм. Далі нагрійте воду до 90-та градусів за Цельсієм. Півлітрові банки треба стерилізувати 8 хвилин, а літрові – 12 хвилин. Стерилізація проводиться під кришкою. До речі, вода має бути на 3 сантиметра нижче горлечок банок.
Потім закрутіть кришки та відправте на зберігання в прохолодне місце. Такий десерт можна їсти просто так чи подавати з млинцями, пудингом.