Желе з калини на зиму – рецепт як зробити корисне, красиве і смачне желе.

Калина – це дуже корисна ягода, яка допомагає від безлічі захворювань, починаючи від застуди та закінчуючи шлунковими розладами. Тому її завжди сушать на зиму чи перетирають з цукром. Але є ще один спосіб заготувати калину смачно – зробити з неї желе. Продовжувати читання Желе з калини на зиму – рецепт як зробити корисне, красиве і смачне желе.

Калина, заморожена на зиму – відмінний засіб від застуди і не тільки

Калина – це не просто символ України, це ще і лікарська рослина, яка допомагає від безлічі захворювань. Саме тому обов’язково треба заморозити хоча б кілька грон на зиму. Продовжувати читання Калина, заморожена на зиму – відмінний засіб від застуди і не тільки

Варення з калини – п’ятихвилинка. Як варити калинове варення в цукровому сиропі в домашніх умовах.

Калинове варення п’ятихвилинка – дуже проста заготовка. Але смак і корисність такої ягідної заготовки заслуговують того, щоб її обов’язково приготувати самому. Продовжувати читання Варення з калини – п’ятихвилинка. Як варити калинове варення в цукровому сиропі в домашніх умовах.

Смачний і корисний сік калини без цукру – як зробити натуральний калиновий сік в домашніх умовах.

Натуральний і корисний сік калини на смак трохи гіркуватий, але, якщо розвести його водою і цукром, то він стає дуже смачним. Сік має лікувальні властивості, так як ягоди калини вже давно народна медицина використовує як загальнозміцнювальний, тонізуючий, антисептичний, жарознижувальний засіб. Продовжувати читання Смачний і корисний сік калини без цукру – як зробити натуральний калиновий сік в домашніх умовах.

Домашнє повидло з калини і горобини – смачне і корисне ягідне повидло на зиму.

Дві мої улюблені осінні ягоди, калина і горобина, прекрасно поєднуються і доповнюють одна одну за смаком. З цих ягід можна зварити чудове запашне домашнє повидло з приємною кислинкою і невеликою пікантною гірчинкою, та ще й багате вітамінами. Продовжувати читання Домашнє повидло з калини і горобини – смачне і корисне ягідне повидло на зиму.

Натуральний домашній мармелад з калини і яблук – як зробити мармелад в домашніх умовах.

Жоден куплений в кондитерському магазині мармелад не зрівняється з ароматним і смачним домашнім мармеладом з калини і яблук, приготованим за пропонованим Вам рецептом. Робиться така заготовка без штучних консервантів і додаткових барвників. Такий натуральний мармелад можна давати навіть зовсім маленьким діткам. Продовжувати читання Натуральний домашній мармелад з калини і яблук – як зробити мармелад в домашніх умовах.

Смоква з калини або бабусина пастила – смачний рецепт корисних солодощів на зиму.

Смоква – це такий трохи сухуватий, але надзвичайно смачний, ароматний мармелад, схожий на яскраву пастилу. Її готували ще наші бабусі. З особливою кислинкою ця бабусина пастила виходить з калини. Рецепт приготування смокви в домашніх умовах простий. Продовжувати читання Смоква з калини або бабусина пастила – смачний рецепт корисних солодощів на зиму.

Сироп з калини: п’ять кращих рецептів – як приготувати калиновий сироп на зиму

Червона калина – благородна ягода, яка з давніх-давен цінувалася за свої численні цілющі властивості. Калина допомагає боротися із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи. Продовжувати читання Сироп з калини: п’ять кращих рецептів – як приготувати калиновий сироп на зиму

Як приготувати компот з калини – 2 рецепти калинового компоту

Щоб ягоди калини не гірчили і не псували смак заготовок, їх потрібно збирати в потрібний час. А цей час настає відразу після перших заморозків. Якщо ви чекати морозів не хочете чи не маєте часу, то можна трохи проморозити вже зібрану калину в морозильній камері протягом 2-3 годин. Цього буде цілком достатньо. Продовжувати читання Як приготувати компот з калини – 2 рецепти калинового компоту

Желе із соку: різноманітні варіанти приготування – як зробити желе з фруктового і ягідного соку на зиму

Сьогодні ми пропонуємо вам підбірку рецептів приготування фруктово-ягідного желе з соків. Головна відмінність желе від варення і джемів – його прозорість. Таке блюдо використовується в якості самостійного десерту, а також для оформлення кондитерських шедеврів. Продовжувати читання Желе із соку: різноманітні варіанти приготування – як зробити желе з фруктового і ягідного соку на зиму