Дві мої улюблені осінні ягоди, калина і горобина, прекрасно поєднуються і доповнюють одна одну за смаком. З цих ягід можна зварити чудове запашне домашнє повидло з приємною кислинкою і невеликою пікантною гірчинкою, та ще й багате вітамінами.
Інгредієнти: Калина, Цукор, Чорноплідна горобина
Для приготування домашньої заготовки необхідно взяти:
- один стакан ягід (змішати калину і горобину в рівних кількостях);
- дві склянки води;
- на один стакан підготовленого пюре – 0,5 склянки цукру.
Для початку приготування повидла відберемо в рівних кількостях визрілі і без пошкоджень ягоди калини і горобини, вимиємо їх.
Потім, ягоди потрібно відварити до м’якості, щоб вода, в якій вони залиті, википіла наполовину.
Потім, розм’якшені ягідки потрібно перетворити в однорідне пюре. З цією метою ми їх, всього лише, перетремо через сито.
Далі, в нашу масу з двох видів ягідок потрібно додати цукор, розмішати його і поставити уварюватися нашу заготовку до бажаної густоти.
У цьому домашньому рецепті є невеликий секрет, готове ягідне повидло потрібно розфасувати по банках, які потім ми поставимо в духовку (не дуже гарячу). Нехай трохи постоять для утворення зверху повидла скоринки, так воно буде краще зберігатися.
Таке ароматне і корисне, домашнє повидло з ягід може стати відмінною начинкою для різної випічки, або ж його просто можна подати взимку на чаювання.