Варення з калини – п’ятихвилинка. Як варити калинове варення в цукровому сиропі в домашніх умовах.

Калинове варення п’ятихвилинка – дуже проста заготовка. Але смак і корисність такої ягідної заготовки заслуговують того, щоб її обов’язково приготувати самому.

Як зварити варення п’ятихвилинку з калини в домашніх умовах.

калина

Зібрати калину, коли ягоду прихопить перший морозець. В цей час вона стане найбільш солодка.

Обібрати ягоди з кистей і вибрати тільки цілі.

Помістити їх в окріп і проварити хвилини дві або три. Бланшування допоможе шкірці трохи розм’якшитись.

Відкинути калину на сито для видалення води.

Сухі ягоди розкласти в тару (баночки різної величини) і залити сиропом з 400 г цукру і 1 л води. Використовувати тільки киплячий сироп. Для приготування сиропу дозволяється брати воду, в якій відбувалося проварювання ягід калини.

Зберігається швидке варення з калини герметично закупореним. Взимку ягоди в сиропі використовуються для приготування десертів або як засіб для лікування застуди та зміцнення імунітету. Не забуваємо залишати коментарі та ділитися своїми варіантами заготовки калини про запас.