Калинове варення п’ятихвилинка – дуже проста заготовка. Але смак і корисність такої ягідної заготовки заслуговують того, щоб її обов’язково приготувати самому.
Як зварити варення п’ятихвилинку з калини в домашніх умовах.
Зібрати калину, коли ягоду прихопить перший морозець. В цей час вона стане найбільш солодка.
Обібрати ягоди з кистей і вибрати тільки цілі.
Помістити їх в окріп і проварити хвилини дві або три. Бланшування допоможе шкірці трохи розм’якшитись.
Відкинути калину на сито для видалення води.
Сухі ягоди розкласти в тару (баночки різної величини) і залити сиропом з 400 г цукру і 1 л води. Використовувати тільки киплячий сироп. Для приготування сиропу дозволяється брати воду, в якій відбувалося проварювання ягід калини.
Зберігається швидке варення з калини герметично закупореним. Взимку ягоди в сиропі використовуються для приготування десертів або як засіб для лікування застуди та зміцнення імунітету. Не забуваємо залишати коментарі та ділитися своїми варіантами заготовки калини про запас.