Натуральний домашній мармелад з калини і яблук – як зробити мармелад в домашніх умовах.

Жоден куплений в кондитерському магазині мармелад не зрівняється з ароматним і смачним домашнім мармеладом з калини і яблук, приготованим за пропонованим Вам рецептом. Робиться така заготовка без штучних консервантів і додаткових барвників. Такий натуральний мармелад можна давати навіть зовсім маленьким діткам.

Наш мармелад має такий склад:

  • калиново-яблучне пюре – 1 кг.;
  • цукор – 1-кг.

Як приготувати мармелад з калини і яблук в домашніх умовах.

калина

Визрілі червоні калинові ягоди потрібно помістити в жаростійку ємність, яку накриваємо кришкою і в духовій шафі пропарюємо ягоди до розм’якшення.

Потім, перетираємо калину через сито, щоб відійшли кісточки і шкірка.

Яблука (краще якщо вони будуть кисло-солодкі), теж, необхідно спекти.

Змішуємо м’якоть печених яблук і калинове пюре і додаємо в нашу заготовку цукор.

Масу перемішати до однорідності і потім будемо уварювати, щоб пюре загусло.

Уварене пюре ми розкладемо для подальшого висушування в посуд тоненьким шаром і досушимо далі наш домашній мармелад в трохи охолодженій духовій шафі (t 50-60 ° C).

Коли мармелад підсушиться і буде готовий, поріжемо його на шматочки.

Ось як просто зробити натуральний мармелад з калини і яблук в домашніх умовах. Що у Вас вийшло пишіть в коментарях.