Консервовані огірки за цим рецептом я називаю дитячими тому, що вони готуються на зиму без оцту, що не може не радувати. Навряд чи знайдеться дитина, яка не любить заготовлені на зиму огірки в банках, а зроблені за цим рецептом огірочки можна давати без побоювання. Крім того, консервовані огірки без оцту можна заготовляти і в тих випадках, коли комусь із вашої родини страви з оцтом протипоказані. Оцет в рецепті замінимо не великою кількістю лимонної кислоти. Про те, як правильно та смачно приготувати огірки на зиму без оцту я і розповім у своєму рецепті, ілюструючи приготування заготовки покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вода, Кріп, Лавровий лист, Лимонна кислота, Листя смородини, Огірки, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Інгредієнти для маринаду розраховані на 3 літрову баночку:
- 2 столові ложки солі;
- 5 столових ложок цукру;
- 1,5 чайні ложки лимонної кислоти.
Решта інгредієнти:
- вода;
- огірки;
- листя смородини 3-4 шт.;
- парасольки кропу 2-3 шт.;
- лавровий лист 2-3 шт.;
- перець горошком 6-7 шт.;
- часник – по парі зубчиків на банку.
Як консервувати огірки на зиму без оцту
Всі складові зі списку “Решта інгредієнти” плотненько укладаються в чисті та стерильні банки. Всі спеції на дно банки, а огірочки накладаємо по “плечики” банок.
Заливаємо всі банки окропом і даємо постояти хвилин 10-15.
За цей час кип’ятимо ще стільки ж води. Зливаємо відстояну воду з огірків в раковину і заливаємо новим окропом. Знову даємо постояти 10-15 хвилин.
Тепер, воду з банок зливаємо в каструлю, додаємо все для маринаду і кип’ятимо. Отриманим маринадом заливаємо заготовки з огірками до верху і закручуємо чистими кришками. Укутуємо ковдрою і даємо охолонути.
Прибираємо в прохолодне місце до зими … ну або хоча б на пару тижнів. ?
Консервовані огірки без оцту вийдуть пружними і хрусткими. Чудово підходять до картопляного пюре, у салати та й просто на закуску.
Ну а діти взагалі обожнюють такі ласощі! Ну а враховуючи те, що ми закрили їх без оцту, а з невеликою кількістю лимонної кислоти, то можна і самим маленьким діткам їх давати без побоювання. ?
Смачних і корисних вам заготовок!