Хрусткі консервовані огірки без оцту - смачні та корисні

Хрусткі консервовані огірки без оцту – смачні та корисні

Консервовані огірки за цим рецептом я називаю дитячими тому, що вони готуються на зиму без оцту, що не може не радувати. Навряд чи знайдеться дитина, яка не любить заготовлені на зиму огірки в банках, а зроблені за цим рецептом огірочки можна давати без побоювання. Крім того, консервовані огірки без оцту можна заготовляти і в тих випадках, коли комусь із вашої родини страви з оцтом протипоказані. Оцет в рецепті замінимо не великою кількістю лимонної кислоти. Про те, як правильно та смачно приготувати огірки на зиму без оцту я і розповім у своєму рецепті, ілюструючи приготування заготовки покроково зробленими фото.

Інгредієнти для маринаду розраховані на 3 літрову баночку:

Консервовані огірки без оцту

  • 2 столові ложки солі;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 1,5 чайні ложки лимонної кислоти.

Решта інгредієнти:

  • вода;
  • огірки;
  • листя смородини 3-4 шт.;
  • парасольки кропу 2-3 шт.;
  • лавровий лист 2-3 шт.;
  • перець горошком 6-7 шт.;
  • часник – по парі зубчиків на банку.

Як консервувати огірки на зиму без оцту

Всі складові зі списку “Решта інгредієнти” плотненько укладаються в чисті та стерильні банки. Всі спеції на дно банки, а огірочки накладаємо по “плечики” банок.

Заливаємо всі банки окропом і даємо постояти хвилин 10-15.

Консервовані огірки без оцту

За цей час кип’ятимо ще стільки ж води. Зливаємо відстояну воду з огірків в раковину і заливаємо новим окропом. Знову даємо постояти 10-15 хвилин.

Тепер, воду з банок зливаємо в каструлю, додаємо все для маринаду і кип’ятимо. Отриманим маринадом заливаємо заготовки з огірками до верху і закручуємо чистими кришками. Укутуємо ковдрою і даємо охолонути.

Консервовані огірки без оцту

Прибираємо в прохолодне місце до зими … ну або хоча б на пару тижнів. ?

Консервовані огірки без оцту вийдуть пружними і хрусткими. Чудово підходять до картопляного пюре, у салати та й просто на закуску.

Консервовані огірки без оцту

Ну а діти взагалі обожнюють такі ласощі! Ну а враховуючи те, що ми закрили їх без оцту, а з невеликою кількістю лимонної кислоти, то можна і самим маленьким діткам їх давати без побоювання. ?

Смачних і корисних вам заготовок!