Разом з червнем настає не тільки літо, але й пора кабачків. У всіх на городах дозрівають ці чудові овочі. На ринках та у магазинах вони з’являються масово. А покажіть мені таку людину, яка не любить смажені кабачки!? Так давайте закриємо на зиму пару баночок смажених кабачків в пряному маринаді, поки на прилавках ще багато молоденьких овочів. Пропоную свій рецепт смажених кабачків, а покроково зроблені фото проілюструють приготування.
Інгредієнти: Вода, Італійські трави, Кабачки, Оцет, Пекучий перець, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
Вказані інгредієнти розраховані на 2 літрові баночки:
4 середніх молодих кабачка.
Для маринаду:
- рослинна олія – 1 склянка;
- вода – 2 склянки;
- оцет 6% або яблучний оцет – 80 мілілітрів;
- часник – 6 зубчиків;
- перець чилі – за смаком;
- італійські трави – за смаком;
- сіль – 2 чайні ложки;
- цукор – 3 чайні ложки.
Як зробити смажені кабачки на зиму
Перше, що нам потрібно робити, це підготувати самі кабачки. Їх потрібно помити і нарізати на кружечки товщиною, приблизно, 1 см.
Викласти їх на деко або в миску і збризнути олією, акуратно, але добре перемішати.
Робимо ми це для того, щоб не класти олію на сковороду під час обсмажування. Тепер, потрібно просто обсмажити всі нарізані часточки. Найкрасивіше вони будуть виглядати, якщо обсмажувати на сковороді гриль. Але це на мій погляд, у вас з цього приводу може бути своя думка. :).
Обсмажені шматочки складаємо у миску.
Тепер, потрібно приготувати маринад для кабачків. Для цього, потрібно змішати всі зазначені вище інгредієнти в каструльці. Часник дрібно нарізати. Перець чилі може бути як свіжий (тоді його потрібно порізати дрібно), так і у вигляді готової спеції. На повільному вогні маринад потрібно довести до кипіння.
У чисті банки щільно укладаємо шарами кабачки і заливаємо гарячим маринадом.
Не закручуйте кришками смажені кабачки з часником в пряному маринаді відразу, почекайте поки маринад осяде до кінця, може доведеться долити. В банках кабачки повинні бути повністю ним покриті.
Коли переконаєтесь, що банки повні, саме час закатати їх чистими кришками і укутати ковдрою до охолодження. Зберігати смачні смажені кабачки з часником в пряному маринаді слід в прохолодному місці.
Взимку такі смачні заготовки з кабачків в магазинах не купиш. А як же буде здорово не в сезон поласувати вже готовою маринованою закускою. Такі кабачки дуже смачні на бутербродах або просто на додачу до будь-якого гарніру або м’яса. Смачного! 🙂