Солодкий млинцевий пиріг з сирною начинкою і збитими білками з тонких млинців

Солодкий млинцевий пиріг з ніжною начинкою з сиру приготовлений за цим рецептом виходить не тільки приголомшливо смачний, але і дуже красивий. Пишна білкова шапка, якою він покритий, при запіканні в духовці набуває апетитного, приємного бежевого кольору. Такий гарний і смачний млинцевий пиріг стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Основні інгредієнти для приготування:

  • тонкі млинці – 20 штук;
  • крохмаль – 1 ч. лож .;
  • пудра цукрова – 3-4 ст. лож .;
  • білки яєчні – 2 штуки;
  • сир – 300 грам;
  • молоко згущене – 4 повних ст. лож.

Додаткові інгредієнти, які додаються виключно на розсуд господині:

  • родзинки розпарені – довільну кількість;
  • горіхи подрібнені – довільну кількість;
  • курага (нарізана) – довільну кількість;
  • фініки (нарізані) – довільну кількість;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • коньяк – 1 стол. лож.

Як приготувати млинцевий пиріг

Для його приготування ми можемо використовувати будь-які тонкі млинці , приготовлені з будь-якого рецепту. Зовсім, неважливо чи будуть вони дріжджовими, з прісного тіста або на соді. Обов’язковою умовою є щоб млинці, з яких ми будемо збирати пиріг, були дуже тоненькими. А найтонші млинці з будь-якого тіста виходять, якщо випікати їх на важкій чавунній сковорідці трохи змащеній маслом.

І ще одна порада, яка повинна вплинути на Ваш вибір рецепта млинцевого тіста: дуже добре, якщо для цього млинцевого пирога з сирною начинкою, Ви спече млинці з тіста з великою кількістю яєць.

Після того як тонкі млинці будуть насмажені, нам необхідно збити яєчні білки в пишну піну, додавши в них крохмаль і цукрову пудру. Якщо хочете щоб білки збилися трохи швидше, можна в них капнути сік лимона, або покласти пару кристаликів лимонної кислоти.

Далі, потрібно приготувати начинку з сиру. Для цього, необхідно добре перемішати сир і згущене молоко, на розсуд господині можна додати один або кілька додаткових інгредієнтів зазначених в рецепті.

На цьому етапі приступаємо до складання пирога. Для цього, нам необхідно укладати в форму, де будемо формувати пиріг, млинці, чергуючи їх з шарами начинки. Останнім шаром повинен лежати млинець, який ми вже не будемо змащувати сирною начинкою. Перед випіканням необхідно на всю верхню поверхню пирога нанести шар збитих з цукровою пудрою білків.

Далі, в духовій шафі, розігрітій до 180 ° С, нам необхідно випікати пиріг. Критерієм готовності повинні бути білки. Вони повинні злегка підрум’янитися. Зазвичай це відбувається не більше ніж за п’ятнадцять хвилин.

Солодкий млинцевий пиріг з сирною начинкою і збитими білками

Виймаємо наш красень-пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути. Подавати млинцевий солодкий пиріг з сирною начинкою можна як трохи теплим, так і повністю остиглим.

Солодкий млинцевий пиріг з сирною начинкою і збитими білками

За таким же принципом можна приготувати симпатичні маленькі тістечка на основі не сильно товстих оладок.