Солодкий млинцевий пиріг з ніжною начинкою з сиру приготовлений за цим рецептом виходить не тільки приголомшливо смачний, але і дуже красивий. Пишна білкова шапка, якою він покритий, при запіканні в духовці набуває апетитного, приємного бежевого кольору. Такий гарний і смачний млинцевий пиріг стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Інгредієнти: Білки, Ваніль, Горіхи, Згущене молоко, Коньяк, Крохмаль, Курага, Млинці, Родзинки, Сир, Фініки, Цукрова пудра
Основні інгредієнти для приготування:
- тонкі млинці – 20 штук;
- крохмаль – 1 ч. лож .;
- пудра цукрова – 3-4 ст. лож .;
- білки яєчні – 2 штуки;
- сир – 300 грам;
- молоко згущене – 4 повних ст. лож.
Додаткові інгредієнти, які додаються виключно на розсуд господині:
- родзинки розпарені – довільну кількість;
- горіхи подрібнені – довільну кількість;
- курага (нарізана) – довільну кількість;
- фініки (нарізані) – довільну кількість;
- ванілін – 1 пакетик;
- коньяк – 1 стол. лож.
Як приготувати млинцевий пиріг
Для його приготування ми можемо використовувати будь-які тонкі млинці , приготовлені з будь-якого рецепту. Зовсім, неважливо чи будуть вони дріжджовими, з прісного тіста або на соді. Обов’язковою умовою є щоб млинці, з яких ми будемо збирати пиріг, були дуже тоненькими. А найтонші млинці з будь-якого тіста виходять, якщо випікати їх на важкій чавунній сковорідці трохи змащеній маслом.
І ще одна порада, яка повинна вплинути на Ваш вибір рецепта млинцевого тіста: дуже добре, якщо для цього млинцевого пирога з сирною начинкою, Ви спече млинці з тіста з великою кількістю яєць.
Після того як тонкі млинці будуть насмажені, нам необхідно збити яєчні білки в пишну піну, додавши в них крохмаль і цукрову пудру. Якщо хочете щоб білки збилися трохи швидше, можна в них капнути сік лимона, або покласти пару кристаликів лимонної кислоти.
Далі, потрібно приготувати начинку з сиру. Для цього, необхідно добре перемішати сир і згущене молоко, на розсуд господині можна додати один або кілька додаткових інгредієнтів зазначених в рецепті.
На цьому етапі приступаємо до складання пирога. Для цього, нам необхідно укладати в форму, де будемо формувати пиріг, млинці, чергуючи їх з шарами начинки. Останнім шаром повинен лежати млинець, який ми вже не будемо змащувати сирною начинкою. Перед випіканням необхідно на всю верхню поверхню пирога нанести шар збитих з цукровою пудрою білків.
Далі, в духовій шафі, розігрітій до 180 ° С, нам необхідно випікати пиріг. Критерієм готовності повинні бути білки. Вони повинні злегка підрум’янитися. Зазвичай це відбувається не більше ніж за п’ятнадцять хвилин.
Виймаємо наш красень-пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути. Подавати млинцевий солодкий пиріг з сирною начинкою можна як трохи теплим, так і повністю остиглим.
За таким же принципом можна приготувати симпатичні маленькі тістечка на основі не сильно товстих оладок.