Незабаром після перебудови в наше життя увійшов крабовий салат і став символом епохи нарівні з олів’є, салатом Мімоза і шубою, які були вже дуже популярні в радянський період. Зараз відомо декілька варіантів його приготування.
Інгредієнти: Консервована кукурудза, Крабові палички, Майонез, Рис, Яйце
Почнемо з класичного рецепту.
Для того, щоб приготувати смачний салат з крабів, важливо придбати якісні продукти. Для цього салату нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- соковиті крабові палички або крабове м’ясо – 240 гр;
- ніжна (цукрова) кукурудза, консервована в банках – 400 гр;
- відварені яйця – 6 штук;
- відварений рис – 5 столових ложок.
Як приготувати крабовий салат
– яйця слід потерти на середній терці або порізати як можна дрібніше;
– кукурудзу відціджуємо від розсолу і змішуємо з яйцями;
– морепродукти нарізаємо невеликими шматочками;
– додаємо туди ж відварений рис.
Для заправки потрібно майонез. Все змішуємо безпосередньо перед подачею на стіл. Страва, зроблена за цим рецептом, дуже подобається і дорослим, і дітям.
Деякі господині, прагнучи внести в крабовий салат новий смак, замість рису готують салат з нарізаними на дрібні кубики картоплею чи капустою.
Урізноманітнити цей рецепт можна додаючи до основних компонентів нарізаний дрібними кубиками один свіжий огірок, який додасть аромат весни і внесе нову нотку в давно відомий смак. Оригінальний варіант салату можна отримати, якщо замість свіжого використовувати маринований огірок. Секрет успіху в тому, що він перед додаванням повинен бути дрібно подрібнений і ретельно змішаний з майонезом. Отримана заправка відмінно підкреслить смак морепродуктів.
Крабовий салат залишає простір для творчості: кожен може спробувати змінити його рецепт по-своєму, максимально використовуючи фантазію і можливості.
Як прикрасити крабовий салат і подати на святковий стіл – дивіться у відео