Приготувати цей смачний та ніжний заварний білковий крем з желатином з яблук в домашніх умовах зможе кожен, якщо освоїть цей рецепт та технологію приготування. А розібравшись з нехитрими особливостями, крім оригінального фруктового крему для торта ви навчитеся готувати ще і дієтичний домашній яблучний зефір з желатином.
Заварний яблучно-білковий крем, він же, смачний домашній зефір з яблук, корисні ласощі як для дітей, так і для людей старшого віку. Крім того, такий дієтичний крем-суфле досить легко приготувати самому. Рецепт приготування не потребує великих витрат часу, та й гроші будуть цілі. У порівнянні з магазинним зефіром, домашній, набагато корисніший, бо при його створенні використовуються тільки натуральні продукти, а не штучні замінники і барвники.
Як ви, майже, вже зрозуміли, спершу треба зробити заварний білковий крем з яблучного пюре. На 450 грам готового крему-суфле чи ще не висушеного зефіру знадобиться:
- яблука з кислинкою, краще сорту Антонівка – 300 грам;
- цукровий пісок – 1 склянка (приблизно 200 грам);
- яєчні білки – 4 штуки;
- желатин – 30 гр;
- вода для желатину – 70 мл.
Зміст
Як приготувати заварний білковий крем з печеними яблуками
- Желатин залити холодною водою та залишити на 15-20 хвилин.
- Промити яблука та видалити серцевину з насінням.
- Покласти яблука на сковороду чи деко і помістити у нагріту духовку. Запікати яблука до тих пора, поки вони повністю не розм’якнуть.
- Спечені яблука пропустити крізь густе сито.
- До протертого пюре з яблук додати цукор і виставити на плиту варити протягом 3-5 хвилин.
- У блендері або вручну збити білки.
- Гарячу яблучну масу помістити в збиті білки і перемішати.
- Желатин розтопити на водяній бані чи у мікрохвильовці до повного розчинення.
- Рідкий желатин додати у яблучно-білкову масу та ще раз збити, отримавши однорідний крем-суфле.
Готовий заварний білковий крем для торта відразу, ще в теплому стані, треба наносити на вже спечені коржі. Чекати на його охолодження не треба.
Як зробити яблучний зефір з желатином в домашніх умовах
Якщо хочете отримати формовий домашній зефір, то вам знадобляться ще і будь-які невеликі формочки або кондитерський шприц. З їх допомогою можна сформувати красивий фруктовий зефір поштучно. Правда, після цього йому доведеться “підсушитися” не менше 12 годин. “Сохнути” його можна залишити просто в кухні на столі.
Після просушки, його можна посипати свіжозмеленою цукровою пудрою.
Таким, власноруч зробленим домашнім зефіром, можна прикрашати торти або робити з нього інші, більш складні, десерти. Якщо покрити його шаром топленого шоколаду, то отримаєте справжній зефір в шоколаді.
Запропонований відео-рецепт демонструє дещо іншу технологію приготування. Головне, що в обох випадках отримаєте потрібний результат – смачний домашній яблучний зефір.
Бажаємо нестримного бажання та величезного натхнення у приготуванні заварного білкового крему і яблучного зефіру власними руками.