Крем Шарлотт класичний – масляний заварний крем без муки і крохмалю для торта та десертів

Крем Шарлотт, так називають класичний масляно-заварний крем для торта до складу якого входять молоко, цукор, яйце. Його приготування просте і його в домашніх умовах до снаги зробити, навіть, кулінарам початківцям. Такий смачний масляний заварний крем, що носить гарне жіноче ім’я, використовують для приготування багатьох видів кондитерських виробів. Густий, блискучий, легкий і повітряний – він добре тримає форму, а отже, гарно прикрасить домашній торт, десерт і будь-яку іншу солодку страву, додавши неповторного та своєрідного смаку. Крім того, смачний крем Шарлотт використовують для вирівнювання та прикраси торта.

Як приготувати крем Шалотт

Складові:

  • 200 гр вершкового масла;
  • по 4 столові ложки цукру та молока;
  • 2 яйця.

масляний крем Шарлот

Молоко, цукор – перемішати, закип’ятити і проварити на слабкому вогні. Не забувати весь час помішувати. Відставити солодку молочну суміш в сторону.

масляний крем Шарлот

В окремій посудині швидко збити яйця.

масляний крем Шарлот

Продовжуючи збивання, влийте тонкою цівкою ще гаряче солодке молоко. Цю суміш покладіть на маленький вогонь і, помішуючи, доведіть майже до стану кипіння і загустіння. Початківцям краще цей етап робити на водяній бані. Це дозволить вам уникнути пригорання. Приберіть гарячу суміш з вогню і остудіть.

масляний крем Шарлот

Поки основа крему Шарлотт (молоко, цукор, яйце) остигає, збиваємо м’яке вершкове масло так, щоб утворилася пухка біла маса. Щоб масло легше збивати, заздалегідь вийміть його з холодильника, тоді воно природнім чином стане м’яким і пластичним.

масляний крем Шарлот

До збитого масла поступово додаємо охолоджену яєчно-молочну масу і продовжуємо збивати ще деякий час. В результаті, маємо отримати повітряний, блискучий та смачний однорідний крем Шарлот.

масляний крем Шарлот

Цим масляно-заварним кремом промазуємо вже готові бісквітні коржі, вирівнюємо або прикрашаємо вже зібраний торт. Крім того, ним можна наповнити заварні тістечка або кошики.

Домашній крем Шарлотт – відео-рецепти

Перший відео-рецепт має схожу технологію приготування, але автор пропоную більш легкий варіант. Скористайтесь її порадами.

Наступний запропонований відео-рецепт дозволить не тільки правильно приготувати смачний масляний крем Шарлотт по ГОСТу, але і підкаже як виправити помилки, якщо вони трапились. Дуже корисно для кондитера-початківця.

Все вийде, якщо знаєш як приготувати. Успіху і віри в свої сили! 🙂