Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню на зиму

Помідори можна консервувати не тільки стиглими, а і зеленими. Так вони виходять ще цікавіші і пікантніші. Особливо, якщо їх нафарширувати часником. Пропонуємо вам дуже простий рецепт фаршированих помідорів, який сподобається любителям консервацій з часником.

Для приготування необхідно взяти:

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

  • помідори зелені – 2 кілограма;
  • петрушка – 1 пучок;
  • кріп – 1 пучок;
  • перець болгарський- 600 грамів;
  • морква – 300 грамів;
  • часник – 150 грамів;
  • сіль – 3,5 столові ложки;
  • вода – 1,5 літра.

Для приготування цієї заготовки можна брати як зовсім зелені, так і молочні помідори. Суттєвої різниці нема. Головне, щоб вони були цілі, без тріщин та пошкоджень.

Перець можна брати будь-якого кольору, але червоний буде виглядати гарніше.

Моркву варто брати соковиту і солодку.

Як засолити зелені помідори на зиму

Для початку треба підготувати інгредієнти. Часник необхідно почистити, а потім подрібнити часникодавкою чи блендером.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Моркву треба почистити і потерти на тертці або також подрібнити в блендері. Якщо використовуєте блендер – спочатку поріжте морквини кубиками.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Салатний перець необхідно вимити, витягти з нього насіння і плодоніжки, а потім також подрібнити в блендері. З перцю може виділитися багато соку, який необхідно віджати.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Кріп та петрушку вимийте і подрібніть ножем.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Далі складіть всі інгредієнти начинки в миску, додайте половину столової ложки солі та добре перемішайте.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Тепер можна помити помідори під проточною водою. Слідкуйте, щоб стерся весь бруд.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Далі зробіть на помідорах надрізи, але не до кінця, а до половини. І витягніть трохи м’якоті за допомогою чайної ложки.Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Після цього можна наповнювати томати начинкою.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Тепер складіть помідори в ємність, де вони будуть солитися. Можна використати велику нержавіючу каструлю.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Для розсолу візьміть холодну воду, можна і не кип’ячену, та розчиніть в ній 3 столові ложки солі.

Далі залийте помідори розсолом, накрийте кружком або тарілкою та поставте зверху гніт.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Лишіть  соління в приміщенні з кімнатною температурою повітря на 7 днів. Зберігати такі помідори треба в льоху або основному відділенні холодильника. Тобто там, де температура трохи вище нуля. В таких умовах, томати можна зберігати до весни.

Солоні зелені помідори фаршировані часником і зеленню

Такі помідори можна подавати в якості окремої закуски, або робити з них салат. В будь-якому разі вони чудово смакують.