Пастила з желатину: як приготувати ніжну пастилу з желатином в домашніх умовах

Пастила – це чудовий смаколик, який нескладно приготувати. Пропонуємо вам простий рецепт цих солодощів.

Яблучна пастила на желатині

Для приготування необхідно взяти:

  • яблука – 500 грамів;
  • цукровий пісок – 400 грамів;
  • яєчний білок – 1 штука;
  • желатин – 20 грамів;
  • вода – 60 грамів;
  • цукрова пудра і кукурудзяний крохмаль – по 1 чайній ложці.

Для приготування краще брати яблука кисло-солодких сортів. Спочатку добре їх помийте, поріжте на четвертинки та дістаньте серцевину. Далі викладіть на деко та запечіть до готовності. Є і інші варіанти приготування. Можна скористатися мікрохвильовкою і приготувати в ній яблука, ввімкнувши пічку на максимальну потужність. Весь процес займе 5-6 хвилин. Ще один варіант – тушкування яблук на плиті під кришкою протягом 15-ти хвилин. В цьому випадку треба додати трохи води.

Перетріть готові яблука через сито, додайте 250 грамів цукру і добре перемішайте.

Пастила з желатину

Далі дайте масі охолонути, потім оддайте яєчний білок і збийте міксером так, щоб пюре збільшилося в об’ємі і стало світлішим. В середньому, ця процедура займає 10-15 хвилин.

Пастила з желатину

Тепер можна приготувати желатин. Для цього замочіть його в 60-ти грамах води та почекайте, доки він набухне. Точний час приготування завжди вказаний на упаковці.

Пастила з желатину

Далі поставте набряклий желатин на маленький вогонь і додайте в нього залишки цукру. Слідкуйте, щоб цукор розтанув, а желатин не почав кипіти.

Пастила з желатину

Залийте тонкою цівочкою желатиновий сироп в яблучно-яєчну масу, при цьому далі помішуйте її блендером на низькій швидкості ще 5 хвилин.

Пастила з желатину

Далі візьміть деко, застеліть його пергаментом, фольгою чи харчовою плівкою та змастіть тонким шаром олії. Потім викладіть туди масу і поставте в холодильник на 10-12 годин.

Пастила з желатину

Після цього треба порізати пастилу на шматочки та добре обсипати сумішшю з крохмалю і цукрової пудри.

Пастила з желатину

А в цьому відео ви зможете побачити рецепт повітряної пастили:

Пастила з желатином на сиропі без яєчних білків

Для приготування треба взяти:

  • сироп – 150 мілілітрів;
  • желатин – 40 грамів;
  • сік – 180 мілілітрів;
  • цукрова пудра і кукурудзяний крохмаль – по 1 чайній ложці.

Візьміть будь-який сироп, який вам до смаку або приготуйте його самостійно. Для цього треба 350 грамів цукрового піску, 150 грамів води і столова ложка меду. Всі інгредієнти варіть на маленькому вогні до загустіння протягом 10 – 15 хвилин.

Сік також можна брати будь-який: апельсиновий, смородиновий, яблучний чи той, що подобається саме вам.

Пастила з желатину

Візьміть половину об’єму соку, залийте ним желатин та лишіть на 10-15 хвилин, аби він розбух.

Далі поставте желатин на вогонь і постійно мішаючи, доведіть його до повного розчинення. Температура води не повинна підійматися більше 60-ти градусів.

Пастила з желатину

В той же час доведіть до кипіння сироп.

Пастила з желатину

Влийте сироп в желатин тонкою цівкою, а потім  добре перемішайте все міксером.

Далі додайте сік невеликими порціями, постійно збиваючи масу. Цей процес має зайняти 20 хвилин.

Після цього візьміть форму, вистеліть пергаментом чи фольгою, вилийте масу і поставте все на холод. Через 12 годин дістаньте пастилу, поріжте та пересипте цукровою пудрою.Пастила з желатину

Щоб шматочки отримали хрустку скоринку – підсушіть їх протягом 2-3-х годин при кімнатній температурі повітря.

Пастила з желатином з фруктового дитячого пюре

Інгредієнти:

  • пюре – 1 баночка (200 грамів);
  • цукор – 1 столова ложка;
  • курячі білки – 2 штуки;
  • желатин – 2 столові ложки;
  • цукрова пудра для посипання.

Основний принцип приготування такої пастили, як і в попередніх рецептах. А про всі нюанси ви зможете дізнатися з цього відео:

А в якості бонусу пропонуємо рецепт приготування желатинової пастили з малини:

Як зберігати пастилу з желатину

Таку пастилу не можна довго зберігати, максимум – 2-3 дні. Для зберігання використовуйте пакет або контейнер.

Пастила з желатину