Пастила – це чудовий смаколик, який нескладно приготувати. Пропонуємо вам простий рецепт цих солодощів.
Інгредієнти: Вода, Желатин, Крохмаль, Сироп, Сік, Цукор, Цукрова пудра, Яблука, Яєчний білок
Зміст
Яблучна пастила на желатині
Для приготування необхідно взяти:
- яблука – 500 грамів;
- цукровий пісок – 400 грамів;
- яєчний білок – 1 штука;
- желатин – 20 грамів;
- вода – 60 грамів;
- цукрова пудра і кукурудзяний крохмаль – по 1 чайній ложці.
Для приготування краще брати яблука кисло-солодких сортів. Спочатку добре їх помийте, поріжте на четвертинки та дістаньте серцевину. Далі викладіть на деко та запечіть до готовності. Є і інші варіанти приготування. Можна скористатися мікрохвильовкою і приготувати в ній яблука, ввімкнувши пічку на максимальну потужність. Весь процес займе 5-6 хвилин. Ще один варіант – тушкування яблук на плиті під кришкою протягом 15-ти хвилин. В цьому випадку треба додати трохи води.
Перетріть готові яблука через сито, додайте 250 грамів цукру і добре перемішайте.
Далі дайте масі охолонути, потім оддайте яєчний білок і збийте міксером так, щоб пюре збільшилося в об’ємі і стало світлішим. В середньому, ця процедура займає 10-15 хвилин.
Тепер можна приготувати желатин. Для цього замочіть його в 60-ти грамах води та почекайте, доки він набухне. Точний час приготування завжди вказаний на упаковці.
Далі поставте набряклий желатин на маленький вогонь і додайте в нього залишки цукру. Слідкуйте, щоб цукор розтанув, а желатин не почав кипіти.
Залийте тонкою цівочкою желатиновий сироп в яблучно-яєчну масу, при цьому далі помішуйте її блендером на низькій швидкості ще 5 хвилин.
Далі візьміть деко, застеліть його пергаментом, фольгою чи харчовою плівкою та змастіть тонким шаром олії. Потім викладіть туди масу і поставте в холодильник на 10-12 годин.
Після цього треба порізати пастилу на шматочки та добре обсипати сумішшю з крохмалю і цукрової пудри.
А в цьому відео ви зможете побачити рецепт повітряної пастили:
Пастила з желатином на сиропі без яєчних білків
Для приготування треба взяти:
- сироп – 150 мілілітрів;
- желатин – 40 грамів;
- сік – 180 мілілітрів;
- цукрова пудра і кукурудзяний крохмаль – по 1 чайній ложці.
Візьміть будь-який сироп, який вам до смаку або приготуйте його самостійно. Для цього треба 350 грамів цукрового піску, 150 грамів води і столова ложка меду. Всі інгредієнти варіть на маленькому вогні до загустіння протягом 10 – 15 хвилин.
Сік також можна брати будь-який: апельсиновий, смородиновий, яблучний чи той, що подобається саме вам.
Візьміть половину об’єму соку, залийте ним желатин та лишіть на 10-15 хвилин, аби він розбух.
Далі поставте желатин на вогонь і постійно мішаючи, доведіть його до повного розчинення. Температура води не повинна підійматися більше 60-ти градусів.
В той же час доведіть до кипіння сироп.
Влийте сироп в желатин тонкою цівкою, а потім добре перемішайте все міксером.
Далі додайте сік невеликими порціями, постійно збиваючи масу. Цей процес має зайняти 20 хвилин.
Після цього візьміть форму, вистеліть пергаментом чи фольгою, вилийте масу і поставте все на холод. Через 12 годин дістаньте пастилу, поріжте та пересипте цукровою пудрою.
Щоб шматочки отримали хрустку скоринку – підсушіть їх протягом 2-3-х годин при кімнатній температурі повітря.
Пастила з желатином з фруктового дитячого пюре
Інгредієнти:
- пюре – 1 баночка (200 грамів);
- цукор – 1 столова ложка;
- курячі білки – 2 штуки;
- желатин – 2 столові ложки;
- цукрова пудра для посипання.
Основний принцип приготування такої пастили, як і в попередніх рецептах. А про всі нюанси ви зможете дізнатися з цього відео:
А в якості бонусу пропонуємо рецепт приготування желатинової пастили з малини:
Як зберігати пастилу з желатину
Таку пастилу не можна довго зберігати, максимум – 2-3 дні. Для зберігання використовуйте пакет або контейнер.