Шпроти можна не тільки купляти в магазині, а і робити самостійно. Це зовсім нескладно. Найважча частина роботи – чистка риби. А далі все готується по елементарному рецепту, який ми вам пропонуємо.
Інгредієнти: Гвоздика, Лавровий лист, Мука, Оцет, Риба, Рослинна олія, Сіль, Чорний перець горошком
Спочатку візьміть та почистіть 1 кілограм дрібної риби.
Треба зняти з неї всю луску, потім надрізати голову і потягнути, щоб позбутися нутрощів не пошкодивши ікру чи молочко. Також можна обрізати хвостики, щоб було легше перевертати рибини при обсмажуванні.
Або дивіться відео: “Як швидко почистити дрібну рибу”
Далі рибку треба ретельно помити і посолити.
Як зробити домашні шпроти з річкової риби
Налийте олію на сковорідку так, щоб рибка плавала та обсмажте її з двох боків до золотого кольору. Обвалюйте рибу в борошні не потрібно!
Далі перекладіть рибу в каструлю з товстим дном.
Вилийте олію з пательні, на якій смажили рибу, в каструлю та додайте 50 грамів оцту. Олія повинна покривати рибу на дві третини. Якщо її виявилося замало – просто долийте свіжої.
Далі вам треба протушкувати рибу на повільному вогні. До речі, це можна робити і в духовці. Процес тушкування займе десь 2-3 години. За цей час кісточки стануть дуже м’якими. Коли риба приготується, додайте в каструлю лавровий лист, перець горошком, гвоздику, а також інші спеції, які ви любите.
Тепер лишилось дочекатися повного вистигання. Далі просто розкладіть рибку в контейнери і поставте в холодильник. Вона зможе зберігатися до 14-ти днів.
Подавайте домашні річкові шпроти в охолодженому вигляді.
Смачного!