Домашні шпроти з річкової рибки

Шпроти можна не тільки купляти в магазині, а і робити самостійно. Це зовсім нескладно. Найважча частина роботи – чистка риби. А далі все готується по елементарному рецепту, який ми вам пропонуємо.

Спочатку візьміть та почистіть 1 кілограм дрібної риби.

домашні шпроти з річкової риби

Треба зняти з неї всю луску, потім надрізати голову і потягнути, щоб позбутися нутрощів не пошкодивши ікру чи молочко. Також можна обрізати хвостики, щоб було легше перевертати рибини при обсмажуванні.

Або дивіться відео: “Як швидко почистити дрібну рибу”

Далі рибку треба ретельно помити і посолити.

домашні шпроти з річкової риби

Як зробити домашні шпроти з річкової риби

Налийте олію на сковорідку так, щоб рибка плавала та обсмажте її з двох боків до золотого кольору. Обвалюйте рибу в борошні не потрібно!

домашні шпроти з річкової риби

Далі перекладіть рибу в каструлю з товстим дном.

домашні шпроти з річкової риби

Вилийте олію з пательні, на якій смажили рибу, в каструлю та додайте 50 грамів оцту. Олія повинна покривати рибу на дві третини. Якщо її виявилося замало – просто долийте свіжої.

домашні шпроти з річкової риби

Далі вам треба протушкувати рибу на повільному вогні. До речі, це можна робити і в духовці. Процес тушкування займе десь 2-3 години. За цей час кісточки стануть дуже м’якими. Коли риба приготується,  додайте в каструлю лавровий лист, перець горошком, гвоздику, а також інші спеції, які ви любите.

Тепер лишилось дочекатися повного вистигання. Далі просто розкладіть рибку в контейнери і поставте в холодильник. Вона зможе зберігатися до 14-ти днів.

домашні шпроти з річкової риби

Подавайте домашні річкові шпроти в охолодженому вигляді.

домашні шпроти з річкової риби

Смачного!