Дуже смачне сало в розсолі

Сало в розсолі – це простий і смачний рецепт, який сподобається всім любителям цього продукту. Тому пропонуємо вам елементарний спосіб приготування.

Якщо все зробите правильно – сало вийде дуже пряним та ароматним.

Отже, для приготування необхідно взяти:

Дуже смачне сало в розсолі

  • свіже сало з прорізом – близько 1 кілограма;
  • води – 1 літр;
  • крупної солі – 5 столових ложок;
  • лаврового листа – 5 штук;
  • перцю чорного горошком 5 штук;
  • перцю запашного – дрібку;
  • часнику – 4 зубки.

Як засолити сало в розсолі смачно

Спочатку необхідно зварити розсіл. Для цього закип’ятіть воду, насипте туди спеції та кип’ятіть ще 2 хвилини. Далі зніміть каструлю з плити та лишіть вистигати. Розсіл можна приготувати заздалегідь, аби потім не витрачати час на очікування.

Далі почистіть сало від забруднень. Це легко зробити звичайним ножем.

Смачне домашнє сало в розсолі

Розріжте на шматки довжиною 7 сантиметрів та складіть в чисту банку.

Дуже смачне сало в розсолі

Після цього залийте сало розсолом.

Дуже смачне сало в розсолі

Не закривайте його кришкою, поставте в приміщенні з кімнатною температурою повітря та зачекайте 24 години. Після цього переставте сало в холод (наприклад, основне відділення холодильника). Через 3 дні сало буде повністю готовим до вживання.

Тепер лишилося витягти його з розсолу та перекласти в морозильну камеру для подальшого зберігання.

Смачне домашнє сало в розсолі

Після морозилки таке сало буде дуже тонко і гарно різатися. Подавати його можна з чорним хлібом та гірчицею, хроном, аджикою.