Сало в розсолі – це простий і смачний рецепт, який сподобається всім любителям цього продукту. Тому пропонуємо вам елементарний спосіб приготування.
Інгредієнти: Вода, Запашний перець, Лавровий лист, Сало, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Якщо все зробите правильно – сало вийде дуже пряним та ароматним.
Отже, для приготування необхідно взяти:
- свіже сало з прорізом – близько 1 кілограма;
- води – 1 літр;
- крупної солі – 5 столових ложок;
- лаврового листа – 5 штук;
- перцю чорного горошком 5 штук;
- перцю запашного – дрібку;
- часнику – 4 зубки.
Як засолити сало в розсолі смачно
Спочатку необхідно зварити розсіл. Для цього закип’ятіть воду, насипте туди спеції та кип’ятіть ще 2 хвилини. Далі зніміть каструлю з плити та лишіть вистигати. Розсіл можна приготувати заздалегідь, аби потім не витрачати час на очікування.
Далі почистіть сало від забруднень. Це легко зробити звичайним ножем.
Розріжте на шматки довжиною 7 сантиметрів та складіть в чисту банку.
Після цього залийте сало розсолом.
Не закривайте його кришкою, поставте в приміщенні з кімнатною температурою повітря та зачекайте 24 години. Після цього переставте сало в холод (наприклад, основне відділення холодильника). Через 3 дні сало буде повністю готовим до вживання.
Тепер лишилося витягти його з розсолу та перекласти в морозильну камеру для подальшого зберігання.
Після морозилки таке сало буде дуже тонко і гарно різатися. Подавати його можна з чорним хлібом та гірчицею, хроном, аджикою.