Цей рецепт допоможе вам зробити цікаву домашню заготовку, яка сподобається вам та вашим гостям.
Інгредієнти: Болгарський перець, Запашний перець, Морква, Оцет, Петрушка, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор
Як приготувати фарширований перець на зиму – покроково
Треба вибрати м’ясистий перець (1 кілограм), прибрати плодоніжки, акуратно дістати насіння та помити перчини.
Далі необхідно підготувати начинку.
Візьміть 250 грамів цибулі і наріжте півкільцями.
Також необхідно нарізати довгими смужками 300 грамів моркви і 30 грамів кореня петрушки.
Візьміть дві пательні, налийте на них олію (по 3 столових ложки). На одній обсмажте цибулю до золотої скоринки, на іншій – моркву і корінь петрушки до м’якості.
Далі необхідно взяти 700 грамів стиглих помідорів, розрізати на шматочки і варити, доки вони не перетворяться на пюре.
Потім перетріть помідори через сито та додайте:
- 20 грамів солі;
- 6 горошин чорного перцю;
- 2 столових ложки оцту.
Прокип’ятіть цю заливку протягом 10-ти хвилин.
Тепер можна перемішати моркву, цибулю, корінь петрушки, додати 10 грамів зелені петрушки, посолити так, як вам подобається і нафарширувати такою начинкою перець.
В банки налийте олію, яку ви попередньо прокалили, а потім охолодили до 70-ти градусів за Цельсієм. Покладіть в них фарширований перець.
Далі налийте в банки томатну заливку і поставте їх стерилізувати.
Час стерилізації:
- для літрових – 65 хвилин;
- для півлітрових – 55 хвилин.
Таку заготовку треба зберігати там, де низька температура. Наприклад, в підвалі або на балконі, якщо на вулиці зима і балкон не опалюється.
Смакуйте фарширований перець та пригощайте ним близьких.