Перець фарширований овочами на зиму – просте покрокове приготування заготовки з перцю.

Цей рецепт допоможе вам зробити цікаву домашню заготовку, яка сподобається вам та вашим гостям.

Як приготувати фарширований перець на зиму – покроково

Перець солодкий болгарський

Треба вибрати м’ясистий перець (1 кілограм), прибрати плодоніжки, акуратно дістати насіння та помити перчини.

Далі необхідно підготувати начинку.

Візьміть 250 грамів цибулі і наріжте півкільцями.

Також необхідно нарізати довгими смужками 300 грамів моркви і 30 грамів кореня петрушки.

Візьміть дві пательні, налийте на них олію (по 3 столових ложки). На одній обсмажте цибулю до золотої скоринки, на іншій – моркву і корінь петрушки до м’якості.

Далі необхідно взяти 700 грамів стиглих помідорів, розрізати на шматочки і варити, доки вони не перетворяться на пюре.

Потім перетріть помідори через сито та додайте:

  • 20 грамів солі;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 2 столових ложки оцту.

Прокип’ятіть цю заливку протягом 10-ти хвилин.

Тепер можна перемішати моркву, цибулю, корінь петрушки, додати 10 грамів зелені петрушки, посолити так, як вам подобається і нафарширувати такою начинкою перець.

В банки налийте олію, яку ви попередньо прокалили, а потім охолодили до 70-ти градусів за Цельсієм. Покладіть в них фарширований перець.

Далі налийте в банки томатну заливку і поставте їх стерилізувати.

Час стерилізації:

  • для літрових – 65 хвилин;
  • для півлітрових – 55 хвилин.

Таку заготовку треба зберігати там, де низька температура. Наприклад, в підвалі або на балконі, якщо на вулиці зима і балкон не опалюється.

Смакуйте фарширований перець та пригощайте ним близьких.