Є багато цікавих варіантів соління помідорів, і один з них – з листям молодої кукурудзи.
Інгредієнти: Кукурудзяне листя, Листя чорної смородини, Помідори, Пряна зелень, Сіль
Для приготування треба взяти:
- 10 кілограмів помідорів;
- 500-600 грамів солі;
- стебла і листя молодої кукурудзи;
- зелень (петрушка, кріп, інші пряні види).
Для приготування треба взяти міцні, тверді, стиглі червоні помідори. Вони не повинні бути перестиглими.
Солити краще в невеликих бочках з дерева, об’ємом від 25 до 50 літрів. Але можна брати і скляні бутлі.
Листочки смородини обдайте окропом та покладіть на дно ємностей.
Помийте помідори, зелень, листя кукурудзи. Нічого не замочуйте, все мийте водою з-під крану.
На листя смородини покладіть листя кукурудзи, потім помідори, потім зелень.
Листя кукурудзи треба різати на шматочки по 1-2 сантиметра. Кладіть шари листя кукурудзи, зелені та помідорів до верху бочки. Останнім має бути шар з листя.
Далі долийте воду майже до краю бочки.
Зробіть мішечок з чистої марлі, покладіть в неї сіль та занурте в воду.
Далі накрийте бочку дерев’яним кружком і зверху покладіть гніт. Можна взяти звичайний камінь.
Поставте бочку в льох або на балкон, якщо на вулиці холодно, а на балконі нема опалення. Але якщо бочка на балконі, слідкуйте, щоб на неї не потрапляло сонячне проміння.
Помідори можуть зберігатися до весни.
Подавайте їх з іншими стравами та смакуйте це чудове соління.