Солити помідори можна навіть в цукрі. І якщо ви не знаєте як, то ми зараз вам розкажемо.
Інгредієнти: Гвоздика, Кориця, Листя смородини, Помідори, Сіль, Томатне пюре, Цукор, Чорний перець горошком
Отже, необхідно взяти:
- помідори – 10 кілограмів;
- томатне пюре – 4 кілограма;
- цукор – 3 кілограма;
- листочки смородини – 200 грамів;
- кориця (можна додати і гвоздику) – 5 грамів;
- чорний перець горошок – 10 грамів;
- сіль – 3 столові ложки.
Як солити томати з цукром
Для цього рецепту треба брати не стиглі, а зелені або бурі помідори.
Вам знадобиться бочка або інша велика ємність. Викладіть на її дно листи смородини та посипте на них спеції: перець, корицю, гвоздику.
Помідори помийте та посортуйте по розміру.
Далі починайте вкладати їх шарами, пересипаючи цукром. Спочатку в кожен шар кладіть великі помідори, а потім заповнюйте порожнини між ними меншими за розміром.
Заповнюйте ємність, аж доки до верху не лишиться 20 сантиметрів.
Далі візьміть стиглі червоні помідори, перекрутіть їх на м’ясорубці. Додайте до цього пюре цукор, сіль, та залийте масою помідори.
Поставте ємність в холод.
Ось і все. Ця заготовка буде чудовим додатком для других страв, а заливку ви зможете використати в якості основи для багатьох соусів.