Взимку завжди хочеться чогось смачненького. І тут мене виручає смачна, ситна і оригінальна домашня тушонка з курки з баклажанами. Якщо класичну домашню тушонку робити дорого і довго, то відмінна заміна запропонований сьогодні салат з баклажанами і куркою. Синеньки (баклажани ще й так називають) мають незвичайну властивість вбирати в себе аромати тих продуктів, з якими готуються, тим самим імітуючи їх смак. В даному випадку вийде смак курячої тушонки. Якщо вас зацікавив такий незвичайний варіант заготовки, то давайте разом готувати дуже смачний і простий салат з баклажанами і куркою. Мій покроково оформлений рецепт з фото стане у нагоді.
Інгредієнти: Баклажани, Куряча грудка, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Цукор, Часник
Щоб приготувати смачну закрутку на зиму за новим рецептом, знайдіть:
- баклажанів 3 кг;
- лука 1,5 кг;
- олії рослинної 0,5 л;
- курячого філе 2 кг;
- часнику 2 головки;
- томатної пасти 0,5 л;
- солі 2,5 ст.л;
- цукру 100 гр;
- укусу 150 гр.
Як зробити салат з баклажанами і куркою на зиму
Приготування просте, але трохи часу, все ж, доведеться витратити. Приблизно за три години, якщо без поспіху, ви отримаєте запас з дванадцяти півлітрових банок з курячим салатом. Готувати заготовку почнемо з підготовки інгредієнтів.
Баклажани почистити, надати форму кубиків і тушкувати до готовності в одній склянці води.
Куряче філе відварити у невеликій кількості води (варити 10 хвилин) і нарізати кубиками.
Цибулю нарізати кільцями та смажити в олії окремо від усього.
З’єднуємо всі три інгредієнта і додаємо весь часник (в подрібненому вигляді), томатну пасту, сіль, цукор та оцет. Варити готову суміш треба протягом однієї години на малому вогні.
Після чого, треба просто розфасувати незвичайну тушонку в банки, стерилізувати двадцять хвилин, закрити кришками, перевернути і залишити до охолодження.
Зберігати, як і будь-яку іншу заготовку на зиму, в темному прохолодному місці. Найкраще – в підвалі. Особливих умов зберігання немає. Такий салат з баклажанами і куркою зберігається довго, як і тушковане м’ясо. Але довго у нас вона не тримається через свій оригінальний смак. Банки з такою овочево-курячою тушонкою зникають зі “складу” в першу чергу. 🙂
Подавати можна як окрему страву, так і до будь-якого гарніру. Особливо смакує нам салат з баклажанів і курячого філе з макаронами. Заготовка мене завжди виручає, коли треба негайно, швидко та смачно накрити на стіл. Сподіваюсь, що така овочева-куряча тушонка сподобається і вам.