Незвичайний салат з баклажанами і куркою консервований на зиму

Незвичайний салат з баклажанами і куркою консервований на зиму

Взимку завжди хочеться чогось смачненького. І тут мене виручає смачна, ситна і оригінальна домашня тушонка з курки з баклажанами. Якщо класичну домашню тушонку робити дорого і довго, то відмінна заміна запропонований сьогодні салат з баклажанами і куркою. Синеньки (баклажани ще й так називають) мають незвичайну властивість вбирати в себе аромати тих продуктів, з якими готуються, тим самим імітуючи їх смак. В даному випадку вийде смак курячої тушонки. Якщо вас зацікавив такий незвичайний варіант заготовки, то давайте разом готувати дуже смачний і простий салат з баклажанами і куркою. Мій покроково оформлений рецепт з фото стане у нагоді.

Щоб приготувати смачну закрутку на зиму за новим рецептом, знайдіть:

  • баклажанів 3 кг;
  • лука 1,5 кг;
  • олії рослинної 0,5 л;
  • курячого філе 2 кг;
  • часнику 2 головки;
  • томатної пасти 0,5 л;
  • солі 2,5 ст.л;
  • цукру 100 гр;
  • укусу 150 гр.

Як зробити салат з баклажанами і куркою на зиму

Приготування просте, але трохи часу, все ж, доведеться витратити. Приблизно за три години, якщо без поспіху, ви отримаєте запас з дванадцяти півлітрових банок з курячим салатом. Готувати заготовку почнемо з підготовки інгредієнтів.

Баклажани почистити, надати форму кубиків і тушкувати до готовності в одній склянці води.

Салат з баклажанів з курячими грудками на зиму

Куряче філе відварити у невеликій кількості води (варити 10 хвилин) і нарізати кубиками.

Салат з баклажанами і куркою на зиму

Цибулю нарізати кільцями та смажити в олії окремо від усього.

Салат з баклажанів з курячими грудками на зиму

З’єднуємо всі три інгредієнта і додаємо весь часник (в подрібненому вигляді), томатну пасту, сіль, цукор та оцет. Варити готову суміш треба протягом однієї години на малому вогні.

Після чого, треба просто розфасувати незвичайну тушонку в банки, стерилізувати двадцять хвилин, закрити кришками, перевернути і залишити до охолодження.

Салат з баклажанами і куркою на зиму

Зберігати, як і будь-яку іншу заготовку на зиму, в темному прохолодному місці. Найкраще – в підвалі. Особливих умов зберігання немає. Такий салат з баклажанами і куркою зберігається довго, як і тушковане м’ясо. Але довго у нас вона не тримається через свій оригінальний смак. Банки з такою овочево-курячою тушонкою зникають зі “складу” в першу чергу. 🙂

Салат з баклажанами і куркою на зиму

Подавати можна як окрему страву, так і до будь-якого гарніру. Особливо смакує нам салат з баклажанів і курячого філе з макаронами. Заготовка мене завжди виручає, коли треба негайно, швидко та смачно накрити на стіл. Сподіваюсь, що така овочева-куряча тушонка сподобається і вам.