Зимовий салат з баклажанів з цибулею і перцем без стерилізації

Зимовий салат з баклажанів з цибулею і перцем без стерилізації

Сьогодні готую дуже простий зимовий салат з баклажанів з яскраво вираженим кисло-солодким смаком. Приготування такої заготовки не потребує багато інгредієнтів. Крім баклажан, це тільки цибуля і болгарський перець. Повинна сказати, що цей смачний салат з баклажанів залюбки з’їдають в моїй родині як пікантну закуску навіть ті, хто баклажани не дуже-то і любить. Гармонія вхідних інгредієнтів надає заготовці відмінний смак. Процес приготування відзняла на фото і покроково оформила кожний етап. Самостійно зробити на своїй кухні мій простий рецепт салату з баклажанів ви зможете швидко і просто.

Складові:

  • баклажани – 1 кг;
  • цибуля – 500 гр;
  • перець болгарський – 500 гр;
  • цукор – 1 ст.;
  • олія рослинна – 1 ст.;
  • сіль – 1 ст.л.;
  • томатна паста – 500 гр;
  • оцет 9% – 70 гр.

Як зробити салат з баклажанів на зиму без стерилізації

Приготування починаємо з обробки продуктів. Овочі добре миємо. Позбавляємо синенькі від плодоніжок. Цибулю звільняємо від лушпиння та кореневої системи. У перці болгарському видаляємо насіння та плодоніжки.

Зимовий салат з баклажанів без стерилізації

Нарізаємо цибулю часточками, солодкий перець півкільцями.

Зимовий салат з баклажанів без стерилізації

Викладаємо в ємність для приготування, додаємо томатну пасту (половину пасти можна замінити томатним соком), цукор, олію рослину, сіль, оцет і перемішуємо. Тушкувати овочі будемо 30 хвилин.

Поки суміш тушкується, нарізаємо баклажани брусочками і додаємо їх у каструлю.

Зимовий салат з баклажанів без стерилізації

Овочі акуратно перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин до готовності.

Зимовий салат з баклажанів без стерилізації

Розливаємо готову заготовку по стерилізованим банкам і щільно закупорюємо кришками. Перевертаємо і вкутуємо в теплу ковдру на добу.

Зимовий салат з баклажанів без стерилізації

Зберігати такий простий та смачний салат з баклажанів слід в сухому прохолодному приміщенні, без потрапляння прямих сонячний променів. Вживати його можна просто з хлібом. Але і з будь-яким гарніром, м’ясом або рибою він відмінно гармонує.