Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Виношу на суд господинь один зі своїх улюблених рецептів консервації помідорів з оцтом. А полюбився цей рецепт мені за простоту приготування (стерилізувати консервацію нам не знадобиться) і за вдало підібрані пропорції інгредієнтів. Мариновані помідори виходять в міру солодкі, гострі, з приємним ароматом часнику і салатного перцю. Покроково відзняті до рецепта фото нехай стануть вам помічниками.

Інгредієнти розраховані на дві 3 літрові і одну 1,5 літрову банки:

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

  • томати – 3,5 кг;
  • перець гострий – 1 шт .;
  • перець салатний – 2 шт .;
  • часник – 1 головка.

Маринад:

  • вода – 2 літри;
  • сіль – 70 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • оцет – 150 гр.

Як приготувати на зиму гостро-солодкі помідори без стерилізації

Томати для маринування краще відібрати невеликі за розміром і тверденькі. Відсортовуються перестиглі і не дозріли. Відібрані помідори укладаємо у велику миску, заливаємо холодною водою і ретельно миємо руками від грунту ти пилу.

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

В процесі миття ще раз намагаємося відбраковувати м’які і зіпсовані, видаляємо зелену плодоніжку. Підготовлені томати плотненько укладаємо в банки і ставимо на вогонь кип’ятити каструлю з двома літрами води.

Поки вода закипає, займемося підготовкою інших овочів. Перець салатний і гіркий потрібно вимити і видалити з них насіння. Часник очищаємо.

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Після цього, очищені овочі нам потрібно перемолоти в кашку на м’ясорубці або блендері. Невеликий секрет мого рецепту в тому, що для отримання більш насиченого аромату маринованих томатів, часник, солодкий і гіркий перець в банки з консервацією я додаю саме в перемеленому вигляді.

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Далі, заливаємо банки з помідорами окропом на десять хвилин.

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Поки помідори пропарюють можна приготувати маринад з інгредієнтів за рецептом. Кип’ятимо воду, до неї додаємо цукор, сіль і розмішуємо до розчинення. Після чого, вимикаємо вогонь і додаємо в розсол оцет.

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Воду з банок з помідорами повністю зливаємо. Ложкою в банки додаємо перемелений перець з часником, заливаємо киплячим маринадом і закупорюємо кришками.

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Банки з помідорами після закрутки потрібно укутати в ковдру та залишити не менш ніж на три години.

Гостро-солодкі мариновані помідори без стерилізації

Зберігати гострі закусочні помідори можна в звичайній коморі.

Взимку, відкривши заготовлені за моїм рецептом гостро-солодкі мариновані помідори ви здивуєтесь наскільки у них насичений та пікантний перечно-часниковий аромат і смак. До речі, маринад, проціджений через сито, мої домашні весь до краплі випивають. Виливати таку смакоту рука не піднімається. 🙂