Виношу на суд господинь один зі своїх улюблених рецептів консервації помідорів з оцтом. А полюбився цей рецепт мені за простоту приготування (стерилізувати консервацію нам не знадобиться) і за вдало підібрані пропорції інгредієнтів. Мариновані помідори виходять в міру солодкі, гострі, з приємним ароматом часнику і салатного перцю. Покроково відзняті до рецепта фото нехай стануть вам помічниками.
Інгредієнти: Вода, Гострий перець, Оцет, Помідори, Сіль, Солодкий перець, Цукор, Часник
Інгредієнти розраховані на дві 3 літрові і одну 1,5 літрову банки:
- томати – 3,5 кг;
- перець гострий – 1 шт .;
- перець салатний – 2 шт .;
- часник – 1 головка.
Маринад:
- вода – 2 літри;
- сіль – 70 гр;
- цукор – 150 гр;
- оцет – 150 гр.
Як приготувати на зиму гостро-солодкі помідори без стерилізації
Томати для маринування краще відібрати невеликі за розміром і тверденькі. Відсортовуються перестиглі і не дозріли. Відібрані помідори укладаємо у велику миску, заливаємо холодною водою і ретельно миємо руками від грунту ти пилу.
В процесі миття ще раз намагаємося відбраковувати м’які і зіпсовані, видаляємо зелену плодоніжку. Підготовлені томати плотненько укладаємо в банки і ставимо на вогонь кип’ятити каструлю з двома літрами води.
Поки вода закипає, займемося підготовкою інших овочів. Перець салатний і гіркий потрібно вимити і видалити з них насіння. Часник очищаємо.
Після цього, очищені овочі нам потрібно перемолоти в кашку на м’ясорубці або блендері. Невеликий секрет мого рецепту в тому, що для отримання більш насиченого аромату маринованих томатів, часник, солодкий і гіркий перець в банки з консервацією я додаю саме в перемеленому вигляді.
Далі, заливаємо банки з помідорами окропом на десять хвилин.
Поки помідори пропарюють можна приготувати маринад з інгредієнтів за рецептом. Кип’ятимо воду, до неї додаємо цукор, сіль і розмішуємо до розчинення. Після чого, вимикаємо вогонь і додаємо в розсол оцет.
Воду з банок з помідорами повністю зливаємо. Ложкою в банки додаємо перемелений перець з часником, заливаємо киплячим маринадом і закупорюємо кришками.
Банки з помідорами після закрутки потрібно укутати в ковдру та залишити не менш ніж на три години.
Зберігати гострі закусочні помідори можна в звичайній коморі.
Взимку, відкривши заготовлені за моїм рецептом гостро-солодкі мариновані помідори ви здивуєтесь наскільки у них насичений та пікантний перечно-часниковий аромат і смак. До речі, маринад, проціджений через сито, мої домашні весь до краплі випивають. Виливати таку смакоту рука не піднімається. 🙂