Такий спосіб приготування як варка в маринаді використовується для маринування будь-яких грибів. В результаті такої простої теплової обробки грибочки просочуються спеціями і стають пікантними.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Гриби, Кориця, Кріп насіння, Лавровий лист, Лимонна кислота, Оцет, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком
Свіжі гриби вимийте в холодній воді методом занурення. Для цього використовуйте друшляк і глибоку миску.
Викладіть гриби в каструлю і залийте їх водою з оцтом і сіллю. На кожен кілограм грибів візьміть солі – половину великої ложки, оцту – половину гранчака, води – теж половину склянки.
Каструлю з залитими грибами поставте на вогонь і доведіть суміш до кипіння. Як тільки на поверхні почне з’являтися піна, постійно її знімайте. Варіть гриби 25 хвилин – за цей час вони пустять багато соку і він змішається з рідиною, якою Ви заливали заготовку.
У момент, коли всі гриби осядуть на дно, додайте в каструлю прянощі: сушену лаврушку – 1 штука, насіння кропу – 2 грами, перець горошком – 0,1 грам, бутони гвоздики – 0,1 грам, корицю мелену – 0,1 грам. Також, покладіть трохи цукрового піску (10 грам) і лимонної кислоти (2 грами). Разом зі спеціями гриби проваріть ще пару хвилин.
У сухі стерилізовані банки гриби викладайте, поки вони ще киплять.
Прикрийте банки гарячими кришками і відправте в каструлю з киплячою водою на стерилізацію. Банки об’ємом в півлітра тримайте в стерилізаторі 30 хвилин, банки більшого обсягу – більше, пропорційно їх розміру.
Після стерилізації грибні заготовки укопорьте і поставте охолоджуватися на повітря.
Такий спосіб заготівлі як варіння в маринаді дозволяє отримати смачний продукт, який добре зберігається в звичайній коморі всю зиму.
ChambacuTV в пропонованому відео, пропонує свій рецепт маринування грибів в маринаді, в якому вони і були відварені.