Варіантів приготування різних маринованих овочів по-корейськи дуже багато. Хочу поділитися з господинями дуже простим домашнім рецептом приготування маринованої капусти “Пелюстки” з додаванням моркви, часничку і буряка, за традиційним корейським рецептом.
Інгредієнти: Буряк, Вода, Капуста білокачанна, Морква, Оцет, Прянощі, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник
Маринована капуста в готовому вигляді нагадує рожеві пелюстки. Овочі, додані до неї, надають нашій заготівлі приємний смак і колір.
Складові:
- капуста – 2-2,5 кг;
- буряк (обов’язково вінегретний) – 200 гр;
- часник – 200 гр;
- морква – 200 гр.
Маринад для капусти по-корейськи:
- вода – 1200 мл;
- сіль – 1,5 ст. лож .;
- олія соняшникова (без запаху) – 100 гр;
- цукор – 150 – 200 гр. (на ваш смак);
- оцет (9%) – 150 мл;
- прянощі будь-яку кількість.
Приготування капусти по-корейськи “Пелюстки”
Для того, щоб приготувати таку красиву і смачну заготовку нам необхідно качан капусти розрізати навпіл і видалити з нього гострим ножем качан.
Потім, ріжемо половинки капусти ще раз навпіл, а далі, нарізаємо листочки на трикутники і квадрати, максимально схожі за формою на квіткові пелюстки.
Буряк і моркву ми очищаємо і нарізаємо на невеликі довгасті брусочки.
Часник потрібно очистити і нарізати невеликими шматочками.
На наступному етапі, овочі необхідно шарами (чергуючи) викласти в тару для маринування. Верхнім шаром обов’язково повинен лежати буряк.
Потім, нам необхідно зварити маринад з перерахованих вище інгредієнтів. Тепер, капусту і складені шарами овочі потрібно залити гарячим маринадом.
Зверху тари ставимо тарілочку і гніт. Як бачите на фото, цю роль у мене виконує трилітрова банка наповнена водою.
Готова наша маринована капуста “Пелюстки” буде вже через 6-8 годин. Але краще дати їй настоятися при кімнатній температурі пару діб.
Зберігати нашу заготовку необхідно в холодильнику в закритій скляній тарі.
Подають до столу капусту по-корейськи “Пелюстки” в якості самостійної закуски.