Сливовий соус з пряним і гострим смаком чудово підходить до м’яса, риби, овочевих страв та макаронних виробів. Крім того, він не тільки покращує смак основних інгредієнтів, а ще і є дуже корисним для здоров’я (вважається одним з найкорисніших соусів).
Інгредієнти: Вода, Зелень петрушки, Прованські трави, Сіль, Сливи, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Рецепт супроводжується покроковими детальними фото, що значно полегшує процес приготування.
Основні складники сливового соусу:
- сливи сині – 1 кг;
- часник – 4 зубчики;
- сіль – 1-1,5 ч. л. (за смаком);
- цукор – 1 ч. л.;
- вода – 75 мл;
- петрушка – 1 пучок;
- чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
- прованські трави – 0,5-1 ч. л. (за смаком).
Як зробити соус зі слив на зиму
Насамперед треба підготувати, нeобхідну кількість синіх слив. Найкраще підійдуть для соусу сині сливи сорту “угорка”.
Плоди слід почистити від хвостиків, листя та іншого сміття, потім помити.
Висипати їх в зручну посудину, залити водою та поставити на слабкий вогонь на п’ять хвилин (за цей час вони мають стати м’якими).
Якраз після цього їх можна перетирати через сито, видаляти з них кісточки та шкірки. Потім сливове пюре необхідно перелити в меншу каструлю.
Часник та петрушку помити під проточною водою. Приготувати спеції.
Після чого треба сливове пюре поставити на вогонь, потім видавити в нього часник та додати спеції (перець, прованські трави, сіль і цукор). Всі інгредієнти слід ретельно перемішати.
Варити до 10 хвилин на слабкому вогні. Подрібнену петрушку слід додати вкінці, після чого ще раз перемішати соус.
Готову заготівлю треба розлити у заздалегідь підготовлені баночки.
Потім закатати спеціальним ключем і перевернути. Так вони повинні стояти до повного охолодження.
Зберігати необхідно в темному холодному приміщенні.
Цей гострий соус з синіх слив може зберігатися до 2 років і не втрачати своїх смакових пряних, ароматних і неймовірно смачних якостей.
Ця оригінальна заготівля може запросто конкурувати з домашнім томатним соусом, аджикою або кетчупом, які також не поступаються їй в корисності та смакових якостях.