Кабачок є абсолютно чудовим овочем. Сьогодні він в ролі головного героя солодкої смакоти, приготованої на зиму. Він має неймовірну властивість вбирати в себе смаки та запахи інших інгредієнтів, тому гарно підходить до запропонованого мною Вам рецепту.
Інгредієнти: Апельсин, Вода, Кабачки, Лимон, Цукор
Домашнє варення з кабачка з лимоном та апельсином має схожість зі східними солодощами, тому що, шматочки овочу та фруктів, в результаті. нагадують цукати. Покрокові фото, допоможуть мені більш доступно викласти рецепт.
Для приготування заготівлі потрібно взяти:
- маленький кабачок – 1-2 шт.;
- пів лимону;
- пів апельсину;
- цукор – 0,5 кг;
- вода – 100 мл.
Як зварити варення з кабачків з лимоном і апельсином
Перед приготуванням варто вибрати найсвіжіший, соковитий і красивий кабачок. Відрізати хвостик, добре вимити та нарізати його невеликими кубиками.
Відрізати по половинці кожного лимону та апельсину.
В нарізаний кабачок засипати цукор, налити воду та вичавити сік лимону та апельсина. Ретельно перемішати.
Шкірки лимону та апельсину нарізати кубиком або натерти на великій тертці та додати до основних інгредієнтів.
Так всі складники повинні постояти пару годин, щоб виділився сік.
Потім можна відправляти на слабкий вогонь і довести до кипіння. Після чого плиту слід вимкнути та остудити варення.
Коли смачна суміш охолоне треба знову поставити на вогонь і проварити ще 10-15 хвилин.
Готове кабачкове варення потрібно вилити в підготовлені баночки.
Закривати слід залізними кришками, спеціальним ключем. Потім банки з варенням треба перевернути та залишити, щоб охолонули.
Незвичайна заготівля повинна зберігатися в темному прохолодному місці.
Варення з кабачка з насиченим цитрусовим смаком – це вершина насолоди. Просочені шматочки кабачка ароматним смаком лимона з апельсином смакують неймовірно. Зберігати такі ласощі можна до 2 років.