Гостра аджика з перцю з томатною пастою – рецепт без варіння на зиму

Довгі зимові вечори часто супроводжуються ностальгією за літнім теплом і ароматом. Тому в такий період варто урізноманітнити своє меню чимось пікантним і гострим. Якраз саме на такий випадок підійде рецепт аджики без варіння, приготовлену з солодких болгарських перців, з томатом, часником і з гострим перцем.

Ця заготівля має здатність піднімати імунітет, оскільки всі її складники будуть без теплової обробки та збережуть свої властивості. Соус може бути відмінним доповненням до будь-якої страви.

Гостра аджика з перцю без варіння

Як зробити аджику з перцю

Для приготування треба взяти:

  • 1 кг солодкого болгарського перцю (підійде як червоний, так і зелений);
  • 5-6 гірких перців “баранячий ріг” (якщо любите, щоб аджика була дуже гострою, то варто використати більше перцю, а якщо навпаки, то менше);
  • 3 головки часнику.

Гостра аджика з перцю без варіння

Всі складники треба прокрутити через м’ясорубку. Потім до них додати:

  • 100 гр цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 2 ч. л. оцту.

Повинна вийти маса, така як на фото.

Гостра аджика з перцю без варіння

Потім в суміш слід додати 0,5 кг томатної пасти та дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку та кінзу по одному пучку).

Після чого слід все старанно перемішати та дати постояти близько 20 хвилин.

Гостра аджика з перцю без варіння

Потім олію (0,5 склянки) розігріти на сковороді та вилити в масу, знову все старанно перемішати.

Це останній штрих у приготуванні домашньої гострої аджики з перців і томатною пастою.

Гостра аджика з перцю без варіння

Заготівлю варто перелити в стерильні банки. Краще підійдуть маленькі, по 0,5-0,7 літра, щоб після відкривання швидше з’їсти. Найкраще аджика зберігається в холодильнику!

Гостра аджика з перцю без варіння

Ця зимова заготівля не залишить нікого байдужим. Вона ідеально підходить до м’яса та риби. Дітям аджика більше подобається з макаронами “по-флотськи”, або просто з хлібом. Цю зимову гостру смакоту з болгарського перцю не тільки можна швидко приготувати, а ще й швидко з’їсти.