Гостра закуска з баклажанів на зиму – “Тещин язик”: простий рецепт заготовки.

Салат “Тещин язик” – це одна з найвідоміших заготовок на зиму. В цьому немає нічого дивного, адже це смачна страва, яку дуже легко приготувати.

Отже, необхідно взяти:

  • баклажани – 10 кілограмів;
  • солодкий перець – 0,5 кілограма;
  • свіжий стручковий гострий перець – 200 грамів;
  • часник – 200 грамів;
  • олія – 0,5 літра;
  • сіль – приблизно 1 склянка (сіль має бути крупною);
  • петрушка – 1 пучок;
  • лавровий лист – 10 штук;
  • перець горошком.

Приготування заготовки з баклажан на зиму

баклажани

Треба добре вимити синенькі, відрізати плодоніжки та зварити в воді, яку ви попередньо посолили половиною склянки солі. Варити до того моменту, коли баклажани стануть м’якими. Це означатиме, що вони готові.

Далі треба порізати їх вздовж та покласти зверху якийсь гніт. Це робиться для того, щоб вийшла вода. Лишіть баклажани під пресом приблизно на 5 годин, а потім поріжте їх вздовж на частини.

Далі налийте на пательню олію, обсмажте в ній баклажани з обох сторін та перекладіть в каструлю для охолодження.

Після цього можна готувати гострий соус. Для нього візьміть обидва види перцю та часник, почистіть і перекрутіть в м’ясорубці. Додайте оцет, олію, спеції і половину склянки солі, яка у вас лишилася. Всі інгредієнти добре перемішайте.

Далі щільно вкладайте синенькі шарами, поливаючи соусом, і добре залийте ним зверху.

Після цього стерилізуйте банки 15-20 хвилин, поставте догори дном, почекайте доки вони охолонуть та відправляйте на зберігання в кухонну шафу чи льох.

Заготовку можна робити в літрових або півлітрових банках.

Ця закуска ідеально підійде до м’яса, картоплі та інших страв.