Мариновані баклажани фаршировані часником, морквою і перцем. Простий рецепт заготовки на зиму – закуска виходить швидко і смачно.

Пропонуємо вам дуже простий та смачний рецепт зимової заготовки з баклажанів. яка чудово смакує з різними стравами.

Для приготування треба взяти:

  • баклажани –  1 кілограм;
  • велика морква – 1 штука;
  • солодкий перець – 100 грамів;
  • часник – 100 грамів.
  • сіль – 50 грамів для начинки і 100 грамів для розсолу;
  • кінза, м’ята, петрушка або інша зелень;
  • виноградний оцет 6%  – 300 мілілітрів.

Мариновані баклажани фаршировані часником, морквою і перцем

Як маринувати баклажани, фаршировані овочами.

Треба розрізати синенькі вздовж, бланшувати в киплячому розсолі та видалити частину  м’якоті. Можна не видаляти м’якоть, але овочі тоді буде тяжко нафарширувати.

Для приготування розсолу треба брати 100 грамів солі та 100 мілілітрів води.

Витягнувши половинки з розсолу, дайте їм охолонути та стекти, а потім покладіть під гніт на 16-18 годин.

Коли баклажани будуть готові, всі інгредієнти для начинки треба перемішати та посолити.

Після цього синенькі необхідно начинити сумішшю, скласти в баночки та залити оцтом. Через 4-5 днів страва буде готова.

Якщо ви збирайтеся їсти баклажани в найближчий час – просто закрийте кришками та переставте в холодильник. Якщо відправляти на зберігання – стерилізуйте банки та герметично закатайте кришками.

Баклажани фаршировані овочами

Фаршировані баклажани треба зберігати в темному та прохолодному місці. Це може бути як льох, так і кухонна шафа.

Смакуйте страву та насолоджуйтесь її гострим смаком.