Пропонуємо вам дуже простий та смачний рецепт зимової заготовки з баклажанів. яка чудово смакує з різними стравами.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Виноградний оцет, Кінза, М'ята, Морква, Петрушка, Сіль, Часник
Для приготування треба взяти:
- баклажани – 1 кілограм;
- велика морква – 1 штука;
- солодкий перець – 100 грамів;
- часник – 100 грамів.
- сіль – 50 грамів для начинки і 100 грамів для розсолу;
- кінза, м’ята, петрушка або інша зелень;
- виноградний оцет 6% – 300 мілілітрів.
Як маринувати баклажани, фаршировані овочами.
Треба розрізати синенькі вздовж, бланшувати в киплячому розсолі та видалити частину м’якоті. Можна не видаляти м’якоть, але овочі тоді буде тяжко нафарширувати.
Для приготування розсолу треба брати 100 грамів солі та 100 мілілітрів води.
Витягнувши половинки з розсолу, дайте їм охолонути та стекти, а потім покладіть під гніт на 16-18 годин.
Коли баклажани будуть готові, всі інгредієнти для начинки треба перемішати та посолити.
Після цього синенькі необхідно начинити сумішшю, скласти в баночки та залити оцтом. Через 4-5 днів страва буде готова.
Якщо ви збирайтеся їсти баклажани в найближчий час – просто закрийте кришками та переставте в холодильник. Якщо відправляти на зберігання – стерилізуйте банки та герметично закатайте кришками.
Фаршировані баклажани треба зберігати в темному та прохолодному місці. Це може бути як льох, так і кухонна шафа.
Смакуйте страву та насолоджуйтесь її гострим смаком.