Як заморозити кінзу на зиму в морозилці – способи заморозки коріандра в домашніх умовах

Цю ароматну пряну зелень люди використовують у кулінарії вже більше 3-х тисяч років. До нашого часу дійшли пам’ятки про вирощування рослини для стародавньої египетської кухні. В Україні її знають, як кінзу або коріандр. У інших країнах вона має різні назви, але так само шанується за кількість корисних речовин та пряний аромат. Деякі господині засушують кінзу, щоб мати цю рослину холодної пори року. Та, ви ж розумієте, вигляд і смак у засушеної вже не такий гарний. Тому саме заморожування якнайкраще збереже усі вітаміни та яскравий зелений колір. Продовжувати читання Як заморозити кінзу на зиму в морозилці – способи заморозки коріандра в домашніх умовах

Грузинський соус Ткемалі зі слив або як приготувати соус Ткемалі в домашніх умовах

Ткемалі – це смачний грузинський сливовий соус, який можна подавати до м’яса, рису та інших страв. Він легко готується і має дуже цікавий пікантний смак. Тому пропонуємо вам простий рецепт класичного Ткемалі. Продовжувати читання Грузинський соус Ткемалі зі слив або як приготувати соус Ткемалі в домашніх умовах

Гострий соус з аличі на зиму: легкий домашній рецепт з часником і томатами.

У першій половині літа стигне апетитна й м’ясиста алича. Сезон по збору цього фрукта досить короткий, тому треба поспішати її консервувати. Спробуйте новий несподіваний рецепт гострого соусу з аличі. Для його реалізації приготуйте також стиглі помідори та свіжий часник, які додадуть страві пікантності й багатства у палітрі смаку. Соус вийде насиченим та гостро-кислуватим.

Продовжувати читання Гострий соус з аличі на зиму: легкий домашній рецепт з часником і томатами.

Смачна грузинська приправа зі слив Ткемалі на зиму без варіння

Жителі Грузії люблять не тільки м’ясо, але ще й ароматні, пікантні соуси, аджики та приправи. Рецепт приготування грузинської вітамінної приправи ткемалі з чорносливу та перцю – це справжня знахідка для господинь. Все дуже швидко і просто.

Продовжувати читання Смачна грузинська приправа зі слив Ткемалі на зиму без варіння

Гостра аджика з перцю з томатною пастою – рецепт без варіння на зиму

Довгі зимові вечори часто супроводжуються ностальгією за літнім теплом і ароматом. Тому в такий період варто урізноманітнити своє меню чимось пікантним і гострим. Якраз саме на такий випадок підійде рецепт аджики без варіння, приготовлену з солодких болгарських перців, з томатом, часником і з гострим перцем. Продовжувати читання Гостра аджика з перцю з томатною пастою – рецепт без варіння на зиму

Мариновані баклажани фаршировані часником, морквою і перцем. Простий рецепт заготовки на зиму – закуска виходить швидко і смачно.

Пропонуємо вам дуже простий та смачний рецепт зимової заготовки з баклажанів. яка чудово смакує з різними стравами. Продовжувати читання Мариновані баклажани фаршировані часником, морквою і перцем. Простий рецепт заготовки на зиму – закуска виходить швидко і смачно.

Сливовий “сир” – корисна і смачна заготовка на зиму, присмачена спеціями або незвичайний фруктовий “сир”.

Фруктовий “сир” зі слив – це заготовка з сливового пюре, спочатку уварена до густоти мармеладу, а потім сформована у формі сиру. Смак незвичайної заготовки залежить від того, які спеції Ви захочете використовувати при приготуванні. Продовжувати читання Сливовий “сир” – корисна і смачна заготовка на зиму, присмачена спеціями або незвичайний фруктовий “сир”.

Смажені баклажани кружечками з зеленню і лимоном – простий рецепт смачної закуски з баклажанів на зиму без стерилізації.

Рецептів приготування “синеньких” безліч. Але ця заготовка з баклажанів підкуповує доступністю інгредієнтів і пікантним смаком. Вона не вимагає стерилізації і підходить навіть для тих, хто вперше вирішив приготувати закуску з “синеньких” на зиму. Продовжувати читання Смажені баклажани кружечками з зеленню і лимоном – простий рецепт смачної закуски з баклажанів на зиму без стерилізації.

Овочевий аджаб сандал на зиму в банках – грузинський рецепт

Таке блюдо як Аджаб сандал користується величезною популярністю не тільки в Грузії (власне, це національне грузинське блюдо), але і в інших країнах. Це овочеве блюдо дуже смачне, повне вітамінів, улюблене тими, хто тримає піст. Готують його влітку, тому, що основні складові (баклажани і болгарський перець) саме влітку завжди доступні і недорогі.

Продовжувати читання Овочевий аджаб сандал на зиму в банках – грузинський рецепт

Сушена кінза (коріандр) на зиму: як і коли сушити зелень і насіння кінзи в домашніх умовах

Кінза є найпопулярнішою пряністю до м’ясних і овочевих страв. Дуже цінують кінзу і на Кавказі, додаючи її практично в усі страви. При чому, в кулінарію йде не тільки зелена частина рослини, але і насіння. Багато хто знає кінзу під іншою назвою – це коріандр, але це якраз вже насіння кінзи, які використовують у випічці. Продовжувати читання Сушена кінза (коріандр) на зиму: як і коли сушити зелень і насіння кінзи в домашніх умовах