Цей салат – проста та смачна заготовка на зиму, яка сподобається всім, хто любить мариновані овочі.
Інгредієнти: Болгарський перець, Капуста білокачанна, Лавровий лист, Морква, Помідори, Ріпчаста цибуля, Сіль, Чорний перець горошком, Яблука
Для приготування треба взяти:
- капуста білокачанна – 2 кілограма;
- цибуля – 1 кілограм;
- салатний перець – 1 кілограм;
- кислі яблука – 1 кілограм;
- солодка морква – 1 кілограм;
- помідори (не перестиглі) – 1 кілограм;
- сіль “Екстра” – 3 столові ложки.
Також треба додати спеції (пропорції розраховані на півлітрову банку):
- лавровий лист – 1-2 штуки;
- перець – 4-5 горошинок.
Як заготовити салат з капусти на зиму
Всі овочі переберіть, приберіть зіпсовані плоди та ретельно помийте. Далі треба починати різати. Не чіпайте тільки томати. Вони знадобляться вам уже на етапі укладання салату в банки.
Капусту дрібно нашаткуйте, моркву – спочатку зваріть, щоб вона була наполовину готова, а потім поріжте соломкою.
Цибулю почистіть та наріжте тонкими півкільцями. З яблук дістаньте серцевину та наріжте тонкими шматками.
Перець треба позбавити насіння і плодоніжок, розрізати вздовж на чотири частини, а потім впоперек порізати його соломкою.
Коли всі овочі нарізані – складіть їх в велику емальовану ємність (краще таз), посоліть, поперчіть та перемішайте не перетираючи.
Помийте банки та висушіть.
Складіть на дно кожної банки спеції, на них – помідор, який ви розрізали на 4-8 частин, а вже зверху накладайте салат та добре його трамбуйте. Ви розчавите томат, але саме це і треба зробити, тому не переймайтеся.
Після цього закрийте банки кришками, стерилізуйте 30 хвилин, зразу ж закатайте, поставте догори дном та лишіть до повного охолодження.
Зберігати заготовку треба в прохолодному місці. Це може бути льох або кухонна шафа.
Цей салат можна подавати без нічого – наприклад, щоб його їли маленькі дітки. Або заправляти олією чи майонезом. В будь-якому вигляді він дуже смачний.