Салат з капустою, яблуками і овочами без оцту – як заготовити салат на зиму смачно і просто.

Цей салат – проста та смачна заготовка на зиму, яка сподобається всім, хто любить мариновані овочі.

Для приготування треба взяти:

  • капуста білокачанна – 2 кілограма;
  • цибуля – 1 кілограм;
  • салатний перець – 1 кілограм;
  • кислі яблука – 1 кілограм;
  • солодка морква – 1 кілограм;
  • помідори (не перестиглі) – 1 кілограм;
  • сіль “Екстра” – 3 столові ложки.

Також треба додати спеції (пропорції розраховані на півлітрову банку):

  • лавровий лист – 1-2 штуки;
  • перець – 4-5 горошинок.

Як заготовити салат з капусти на зиму

Капуста білокачанна

Всі овочі переберіть, приберіть зіпсовані плоди та ретельно помийте. Далі треба починати різати. Не чіпайте тільки томати. Вони знадобляться вам уже на етапі укладання салату в банки.

Капусту дрібно нашаткуйте, моркву – спочатку зваріть, щоб вона була наполовину готова, а потім поріжте соломкою.

Цибулю почистіть та наріжте тонкими півкільцями. З яблук дістаньте серцевину та наріжте тонкими шматками.

Перець треба позбавити насіння і плодоніжок, розрізати вздовж на чотири частини, а потім впоперек порізати його соломкою.

Коли всі овочі нарізані – складіть їх в велику емальовану ємність (краще таз), посоліть, поперчіть та перемішайте не перетираючи.

Помийте банки та висушіть.

Складіть на дно кожної банки спеції, на них – помідор, який ви розрізали на 4-8 частин, а вже зверху накладайте салат та добре його трамбуйте. Ви розчавите томат, але саме це і треба зробити, тому не переймайтеся.

Після цього закрийте банки кришками, стерилізуйте 30 хвилин, зразу ж закатайте, поставте догори дном та лишіть до повного охолодження.

Зберігати заготовку треба в прохолодному місці. Це може бути льох або кухонна шафа.

Цей салат можна подавати без нічого – наприклад, щоб його їли маленькі дітки. Або заправляти олією чи майонезом. В будь-якому вигляді він дуже смачний.