Пюре з яблук – це чудовий прикорм для малят. А ще, його можна використовувати в якості начинки. Тому варто знати, як зробити заготовку пюре на зиму.
Помийте яблука, почистіть, видаліть хвостики, насіння, та розріжте на кілька частин. Далі складіть шматки в каструлю, а ще краще – в казанок, налийте трохи води і варіть на дуже маленькому вогні під кришкою. Це робиться для того, щоб яблука розм’якали.
Після цього яблука необхідно пропустити через сито, знову поставити на вогонь і дати закипіти.
Якщо ви хочете зробити пюре солодшим – додайте 150-200 грамів цукру на 1 кілограм пюре.
Тепер можна заливати пюре в добре вимиті стерилізовані пляшки (не доливайте до самого краю, лише до середини шийки).
Далі візьміть каструлю. Застеліть її дно рушником, або поставте дерев’яні дощечки чи круг – ви це робите, щоб пляшки не луснули. Виставте пляшки та стерилізуйте їх у воді 15-20 хвилин.
Після цього можна діставати пляшки та закочувати кришкою. До речі, колись замість кришок використовували міцну тканину. Її попередньо кип’ятили, прасували, змочували спиртом, накривали банку та замотували мотузкою. А потім заливали спеціальною смолкою.
З пюре можна приготувати кисіль, використати його як начинку для штруделя. А якщо додати в пюре приправу карі – у вас вийде чудовий соус до м’яса.