В’ялені кабачки – це оригінальний рецепт, який легко приготувати. А на смак така заготовка просто неймовірна.
Інгредієнти: Ваніль, Кабачки, Лимонна кислота, Цукор
Для приготування страви треба взяти:
- кабачки – 1 кілограм (чиста вага без насіння);
- цукор -300 грамів;
- ваніль – 5 грамів;
- кислота лимонна – 5 грамів.
Як приготувати в’ялені кабачки в домашніх умовах на зиму
Для рецепту можна використовувати як молоді, так і перезрілі овочі. Другий варіант навіть кращий.
Помийте кабачки, почистіть та видаліть з них зерна. Це зручно робити столовою ложкою. Далі наріжте овочі середніми шматочками та посипте їх лимонною кислотою, цукром і ваніллю. І лишить на 4-5 годин, щоб кабачки настоялися та пустили сік.
Після цього, щоб сік добре стік, покладіть кабачки під якийсь гніт та переставте в холодне місце. Потримайте кабачки під гнітом десь 8 годин.
Далі розкладіть шматочки кабачків в слабо нагріту духовку або електросушарку.
Коли кабачки просушаться, складіть їх в підготовані скляні банки, закрийте кришками та відправляйте на зберігання в холод. Оптимальне місце – холодильник.
Такі кабачки можна використовувати, як окрему страву, або додавати в салати і навіть десерти. Вони чудово зберігаються, тому ви зможете ласувати в’яленими кабачками всю зиму.