В’ялені кабачки на зиму – незвичайний рецепт домашньої заготовки з кабачків

В’ялені кабачки – це оригінальний рецепт, який легко приготувати. А на смак така заготовка просто неймовірна.

Для приготування страви треба взяти:

  • кабачки – 1 кілограм (чиста вага без насіння);
  • цукор -300 грамів;
  • ваніль – 5 грамів;
  • кислота лимонна – 5 грамів.

Як приготувати в’ялені кабачки в домашніх умовах на зиму

кабачки

Для рецепту можна використовувати як молоді, так і перезрілі овочі. Другий варіант навіть кращий.

Помийте кабачки, почистіть та видаліть з них зерна. Це зручно робити столовою ложкою. Далі наріжте овочі середніми шматочками та посипте їх лимонною кислотою, цукром і ваніллю. І лишить на 4-5 годин, щоб кабачки  настоялися та пустили сік.

Після цього, щоб сік добре стік, покладіть кабачки під якийсь гніт та переставте в холодне місце. Потримайте кабачки під гнітом десь 8 годин.

Далі розкладіть шматочки кабачків в слабо нагріту духовку або електросушарку.

Коли кабачки просушаться, складіть їх в підготовані скляні банки, закрийте кришками та відправляйте на зберігання в холод. Оптимальне місце – холодильник.

Такі кабачки можна використовувати, як окрему страву, або додавати в салати і навіть десерти. Вони чудово зберігаються, тому ви зможете ласувати в’яленими кабачками всю зиму.