Домашній гострий соус з помідорів, перцю і яблук – рецепт томатної приправи на зиму.

Цей ніжний і, одночасно, гострий соус, буде дуже смачним додатком до різних страв. Його легко приготувати, адже вам не доведеться брати якісь екзотичні інгредієнти. Все, що необхідно – росте на городі.

Для приготування треба взяти:

  • помідори – 6 штук;
  • яблука шматочками – 2 склянки;
  • болгарський перець – 3 штучки;
  • родзинки – 2 склянки;
  • нарізана цибуля – 2 склянки;
  • імбир мелений – 2 столові ложки;
  • гірчичний порошок – 60 грамів;
  • оцет столовий (найкраще брати винний) – 3 склянки;
  • сіль кухонна – чверть склянки;
  • цукор – 3,5 склянки.

Як приготувати соус з помідорів на зиму

помідори

Спочатку треба помити помідори, зняти з них шкірку та порізати на 4 частини.

Потім вимити яблука, дістати серцевини та дрібно порізати.

Після цього можна брати цибулю, чистити і нарізати тонкими півкільцями.

У перцю необхідно видалити хвостики, насіння і також порізати шматочками.

Коли всі овочі підготовані – викладіть їх в глибокий сотейник або пательню з товстими і високими стінками. Далі необхідно додати оцет, родзинки та спеції:  сіль, цукор, порошок гірчиці, імбир.

Добре перемішайте всі інгредієнти, поставте на маленький вогонь та варіть 2 години, час від часу помішуючи.

Коли соус звариться – охолодіть його і перекладіть в банки. Якщо соус має довго зберігатися – викладати його треба гарячим і обов’язково закручувати банки.

А у випадку, коли ви збираєтеся з’їсти його в найближчий час – можна просто закрити банки пергаментом і обв’язати.

Такий соус чудово смакує не тільки до м’яса, а і до багатьох інших страв. Тому можна подавати його в якості цікавого доповнення до зимового столу.