Цей ніжний і, одночасно, гострий соус, буде дуже смачним додатком до різних страв. Його легко приготувати, адже вам не доведеться брати якісь екзотичні інгредієнти. Все, що необхідно – росте на городі.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гірчиця, Імбир, Оцет, Помідори, Родзинки, Сіль, Цибуля, Цукор, Яблука
Для приготування треба взяти:
- помідори – 6 штук;
- яблука шматочками – 2 склянки;
- болгарський перець – 3 штучки;
- родзинки – 2 склянки;
- нарізана цибуля – 2 склянки;
- імбир мелений – 2 столові ложки;
- гірчичний порошок – 60 грамів;
- оцет столовий (найкраще брати винний) – 3 склянки;
- сіль кухонна – чверть склянки;
- цукор – 3,5 склянки.
Як приготувати соус з помідорів на зиму
Спочатку треба помити помідори, зняти з них шкірку та порізати на 4 частини.
Потім вимити яблука, дістати серцевини та дрібно порізати.
Після цього можна брати цибулю, чистити і нарізати тонкими півкільцями.
У перцю необхідно видалити хвостики, насіння і також порізати шматочками.
Коли всі овочі підготовані – викладіть їх в глибокий сотейник або пательню з товстими і високими стінками. Далі необхідно додати оцет, родзинки та спеції: сіль, цукор, порошок гірчиці, імбир.
Добре перемішайте всі інгредієнти, поставте на маленький вогонь та варіть 2 години, час від часу помішуючи.
Коли соус звариться – охолодіть його і перекладіть в банки. Якщо соус має довго зберігатися – викладати його треба гарячим і обов’язково закручувати банки.
А у випадку, коли ви збираєтеся з’їсти його в найближчий час – можна просто закрити банки пергаментом і обв’язати.
Такий соус чудово смакує не тільки до м’яса, а і до багатьох інших страв. Тому можна подавати його в якості цікавого доповнення до зимового столу.