Домашній медовик зі згущеним молоком та сметаною – медовий торт Рижик

Для багатьох ласунів домашній торт – найкраще частування. Пропоную, використовуючи мій домашній рецепт та покроково зроблені фото і приготувати власноруч простий і смачний домашній медовик зі згущеним молоком та сметаною. Простий рецепт медових коржів в поєднанні зі сметанним горіховим кремом на згущонці дає можливість легко і просто приготувати в домашніх умовах цей смачний горіхово-медовий торт навіть кондитеру-початківцю.

Для приготування медових коржів потрібно взяти:

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

  • 6 яєць;
  • 100 гр маргарину;
  • 3 ст. ложки меду;
  • 2 склянки цукру;
  • 500 гр борошна;
  • 2 ч. ложки соди.

Сметанний крем зі згущеним молоком готується з таких продуктів:

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

  • 500 мл вареного згущеного молока;
  • 400 мл сметани;
  • арахіс;
  • плитка шоколаду.

Як спекти медові коржі

Зауважу, що цього разу у нас буде не заварне тісто на меду, але воно буде рідке, а отже, і розкочувати коржі не буде потреби. В народі хї називають лляті чи то рідкі коржі, а ті, що потребують розкочування – качані.

  1. До розм’якшений маргарин (можна масло) потрібно додати мед. Якщо він зацукровані, то розтопити.

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

2. Соду погасити оцтом і додати в чашу з борошном.

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

3. Яйця збити з цукром до пишної шапки,

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

4. Додати у збиті яйця маргарин з медом та збити міксером.

5. Продовжуючи збивати, додаємо потроху борошно. Тісто вимішуємо до однорідного стану.

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

6. Деко вистелити пергаментом та залити тісто.

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

7. Сильно високим такий медовий корж краще не робити. Кількість коржів залежить від величини вашої форми для випікання. У мене вийшло 5 коржів. Якщо ж ви спечете більш пишні чи то високу коржі, то треба буде їх розрізати поздовжньо на дві частини. Так вони краще просочаться кремом і торт вийде більш “вологим”. Печемо 15 хвилин при температурі 180-200 градусів, контролюємо підігрів зверху. Зубочисткою перевіряємо готовність.

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

Як приготувати горіховий сметанний крем із згущеним молоком

  1. Починаємо приготування з того, що арахіс обсмажуємо до легкої золотистості.

2. Шоколад розтоплюємо, розбавляємо кип’яченою водою (на 100 грамову плитку – 5 ложок).

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

3. Сметану збиваємо зі згущеним молоком. Частину згущеного молока не забудьте залишити для зовнішнього оформлення торта. Готовий крем на смак (не на колір) нагадує розтанувший пломбір. Він і не занадто солодкий, як чисте згущене молоко, і не такий жирний як той, що робиться на маслі.

Сметанний крем зі згущеним молоком

Формування і прикраса медового торта

Спечені на меду коржі викладаємо на спеціальне блюдо і по черзі змащуємо кремом.

Сметанний крем зі згущеним молоком

Другий і четвертий корж поверх крему поливаємо шоколадом і присипаємо подрібненим горіхом.

Сметанний крем зі згущеним молоком

Зверху торт прикрашаємо згущеним молоком, що залишилося. Рідким шоколадом малюємо спіраль, лучиною формуємо павутинку, по черзі поєднуючи лінії. З двох протилежних боків присипаємо арахісом.

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

Такий смачний але простий медовий торт гарний десерт до будь-якого свята. Він ідеально підійде до гіркої кави, кисленький компоту або несолодкого гарячого чаю.

Медовий торт зі сметанним кремом зі згущеним молоком і горіхами

Зауважу, що такий домашній десерт з вареним згущеним молоком має свою назву – медовий торт Рижик. Пропонуємо використати ще і відео-рецепт від ютуб-каналу “Анна Чижова (Ninaknop)”. Запропонований Медовик робиться в домашніх умовах теж досить швидко та просто, до того ж, ще й із доступних інгредієнтів.