Для багатьох ласунів домашній торт – найкраще частування. Пропоную, використовуючи мій домашній рецепт та покроково зроблені фото і приготувати власноруч простий і смачний домашній медовик зі згущеним молоком та сметаною. Простий рецепт медових коржів в поєднанні зі сметанним горіховим кремом на згущонці дає можливість легко і просто приготувати в домашніх умовах цей смачний горіхово-медовий торт навіть кондитеру-початківцю.
Для приготування медових коржів потрібно взяти:
- 6 яєць;
- 100 гр маргарину;
- 3 ст. ложки меду;
- 2 склянки цукру;
- 500 гр борошна;
- 2 ч. ложки соди.
Сметанний крем зі згущеним молоком готується з таких продуктів:
- 500 мл вареного згущеного молока;
- 400 мл сметани;
- арахіс;
- плитка шоколаду.
Зміст
Як спекти медові коржі
Зауважу, що цього разу у нас буде не заварне тісто на меду, але воно буде рідке, а отже, і розкочувати коржі не буде потреби. В народі хї називають лляті чи то рідкі коржі, а ті, що потребують розкочування – качані.
- До розм’якшений маргарин (можна масло) потрібно додати мед. Якщо він зацукровані, то розтопити.
2. Соду погасити оцтом і додати в чашу з борошном.
3. Яйця збити з цукром до пишної шапки,
4. Додати у збиті яйця маргарин з медом та збити міксером.
5. Продовжуючи збивати, додаємо потроху борошно. Тісто вимішуємо до однорідного стану.
6. Деко вистелити пергаментом та залити тісто.
7. Сильно високим такий медовий корж краще не робити. Кількість коржів залежить від величини вашої форми для випікання. У мене вийшло 5 коржів. Якщо ж ви спечете більш пишні чи то високу коржі, то треба буде їх розрізати поздовжньо на дві частини. Так вони краще просочаться кремом і торт вийде більш “вологим”. Печемо 15 хвилин при температурі 180-200 градусів, контролюємо підігрів зверху. Зубочисткою перевіряємо готовність.
Як приготувати горіховий сметанний крем із згущеним молоком
- Починаємо приготування з того, що арахіс обсмажуємо до легкої золотистості.
2. Шоколад розтоплюємо, розбавляємо кип’яченою водою (на 100 грамову плитку – 5 ложок).
3. Сметану збиваємо зі згущеним молоком. Частину згущеного молока не забудьте залишити для зовнішнього оформлення торта. Готовий крем на смак (не на колір) нагадує розтанувший пломбір. Він і не занадто солодкий, як чисте згущене молоко, і не такий жирний як той, що робиться на маслі.
Формування і прикраса медового торта
Спечені на меду коржі викладаємо на спеціальне блюдо і по черзі змащуємо кремом.
Другий і четвертий корж поверх крему поливаємо шоколадом і присипаємо подрібненим горіхом.
Зверху торт прикрашаємо згущеним молоком, що залишилося. Рідким шоколадом малюємо спіраль, лучиною формуємо павутинку, по черзі поєднуючи лінії. З двох протилежних боків присипаємо арахісом.
Такий смачний але простий медовий торт гарний десерт до будь-якого свята. Він ідеально підійде до гіркої кави, кисленький компоту або несолодкого гарячого чаю.
Зауважу, що такий домашній десерт з вареним згущеним молоком має свою назву – медовий торт Рижик. Пропонуємо використати ще і відео-рецепт від ютуб-каналу “Анна Чижова (Ninaknop)”. Запропонований Медовик робиться в домашніх умовах теж досить швидко та просто, до того ж, ще й із доступних інгредієнтів.