Заготовлені на зиму по даному рецепту мариновані гриби добре підходять для заготовок, які роблять жителі міських квартир. Варка окремо маринаду – це спосіб приготування смачних грибів в два етапи. На першому етапі гриби відварюються у воді до готовності, а на другому – заливаються звареним окремо маринадом.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Гриби, Запашний перець, Кориця, Лимонна кислота, Оцет, Сіль, Цукор
Як приготувати мариновані гриби на зиму.
Гриби добре промийте, щоб на них не залишилося дрібних травинок, листочків і піску.
Потім, складіть їх в каструлю з водою, в яку додайте сіль (50 грам) і кристалічну лимонну кислоту (2 грами). Такої кількості лимонки і солі вистачить на один літр рідини. Варіть гриби до тих пір, поки вони все не опустяться на дно – саме це говорить про те, що гриби повністю готові. При варінні обов’язково знімайте ложкою піну.
Відварені гриби вийміть шумівкою і перекладіть їх на сито для стікання води.
Гриби без зайвої рідини розкладіть по чистим пропареним банкам і залийте їх окремо приготовленим маринадом.
Маринад для грибів зваріть з води (2 гранованих склянки), цукру (10 грам), солі (чайна ложка), перцю запашного горошком (6 штук), кориці (1 грам), гвоздики (1 грам), лимонної кислоти (3 грама) і оцту міцністю 6% (5 великих ложок).
Гриби в банках заливайте киплячим маринадом. Дивіться, щоб заливка не дійшла до краю банки хоча б на пів сантиметра. Залиті банки прикрийте кришками і поставте на водяну стерилізацію. Заготовки об’ємом в один літр стерилізують 40 хвилин.
Після закінчення процесу теплової обробки кришки закатайте і залиште банки на повітрі для подальшого охолодження.
Варка грибів окремо від маринаду, а потім їх консервування з пряною заливкою, дозволяє отримати смачну заготовку, яка, до того ж, добре зберігається навіть в теплій коморі.
Як маринувати маслюки вищеописаним способом дивіться у відео.