Дуже смачний салат з квасолі, з перцем і морквою на зиму

Цей рецепт приготування салату з квасолі на зиму – унікальний варіант заготовки для швидкого приготування смачної вечері або обіду. Квасоля – джерело багатьох корисних вітамінів і мікроелементів, а в поєднанні з перцем, морквою і помідорами, можна легко і просто зробити корисний і ситний консервований салат.

Для всіх, хто бажає закрити на зиму такий дуже смачний салат з квасолею викладаю тут свій простий покроковий рецепт з фото.

Необхідні інгредієнти:

  • цибуля – 2 кг .;
  • морква – 2 кг .;
  • перець болгарський – 2 кг .;
  • часник – 3 головки;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • оцет – 120 гр .;
  • квасоля – 3 склянки;
  • помідор – 3 кг.

Як консервувати салат з квасолею

Стандартний початок, з чого починаю готувати більшість заготовок на зиму – це підготовка банок для консервування. Я закручую в півлітрові і маленькі майонезні, салатні баночки. Підбираємо потрібні, миємо і стерилізуємо.

Потім, настає черга підготовки головного інгредієнта – потрібно приготувати квасолю. Для того, щоб зерна стали готовими швидко і не розварювалася, необхідно замочити їх на кілька годин (4 буде досить) в чистій холодній воді. Потім, помінявши рідину, варто проварити до неповної готовності в злегка підсоленій воді.

Поки відбувається варіння квасолі, беремося за інші інгредієнти.

Цибулю слід дрібно нарізати і підсмажити. Оскільки цей консервований салат можна їсти як самостійну страву, так і як заправку до борщу, то, необхідно цибулю гарненько прожарити, оскільки, запах тушкованої цибулі не всім приємний.

Салат з квасолі на зиму

Коли цибуля стала злегка золотистою, змішуємо всі інгредієнти в глибокій каструлі: терту на крупній тертці моркву, часник – 3 головки середніх розмірів, перець болгарський – мілконарізаний.

Салат з квасолею на зиму

Всі компоненти слід змішати і додати квасолю, заздалегідь, через сито зливши з неї рідину, в якій вона варилася.

Салат з квасолею на зиму

Потім, настає черга томата: помідори пропускаємо крізь м’ясорубку і змішуємо з усіма іншими овочами. Виходить така густа каша.

Салат з квасолею на зиму

Кип’ятимо в загальному казані 45 хвилин, після чого додаємо 3 столові ложки цукру і 2 столові ложки солі. Тепер, слід ще прокип’ятити 15 хвилин, додавши 120 грам 9% оцту. Розкласти і закрити в банки.

Салат з квасолею на зиму

На цьому, простий, але дуже-дуже смачний салат з квасолею відправляємо на зберігання.

Квасолевий салат на зиму

В потрібний час відкриваємо і їмо з задоволенням!