Ну хіба хтось зможе відмовитися зимовим вечором від чашечки зігріваючого чаю з ароматним варенням з груші? Або рано вранці відкине можливість поснідати свіжоспеченими млинцями з смачним грушевим варенням? Думаю, що таких одиниці.
Інгредієнти: Ванілін, Груші, Цукор
Щоб мати таку смачну заготовку взимку, законсервуємо її сьогодні. Буду варити на цей раз прозоре варення з груші з ваніліном, приготування зніму покроково на фото, які і виставлю разом з рецептом. Запрошую і вас приготувати смачні солодкі ласощі разом зі мною, тим більше, що приготувати їх дуже просто.
Нам знадобляться всього три продукти: груші – 1 кг, цукор – 1 кг і щіпка ваніліну.
Я беру фрукти твердих сортів, тому, грушеві часточки не розварюються і моє варення нагадує конфітюр.
Як зварити варення з груш часточками
Холодною водою вимиваємо груші. Вирізаємо пошкоджені місця (якщо вони є) і плодоніжки з насінням. Розрізаємо на довгасті часточки.
Пересипаємо цукровим піском.
Потрібно почекати поки груша пустить сік. Краще відставити постояти на ніч.
Вранці перемішайте і поставте таз з грушею на плиту. Уварюємо хвилин сорок.
Поки заготівля готується, ми миємо банки і споліскуємо кришки. Стерилізуємо їх над парою або в мікрохвильовій печі. Кришки для закачування кип’ятимо пару хвилин.
Як тільки сироп з варення загусне, акуратно наповнюємо баночки і закочуємо.
Коли готове прозоре варення з груші охолоне, витріть липкі місця на банці і приберіть в комору на зберігання.
Якщо у вас були дуже соковиті груші і після закачування залишилося трохи сиропу, використовуйте його для напоїв. У склянку налийте прохолодної газованої води, трохи сиропчика і часточку лимона. Ну дуже смачно виходить!