Прозоре варення з груш часточками з ваніллю

Ну хіба хтось зможе відмовитися зимовим вечором від чашечки зігріваючого чаю з ароматним варенням з груші? Або рано вранці відкине можливість поснідати свіжоспеченими млинцями з смачним грушевим варенням? Думаю, що таких одиниці.

Щоб мати таку смачну заготовку взимку, законсервуємо її сьогодні. Буду варити на цей раз прозоре варення з груші з ваніліном, приготування зніму покроково на фото, які і виставлю разом з рецептом. Запрошую і вас приготувати смачні солодкі ласощі разом зі мною, тим більше, що приготувати їх дуже просто.

Нам знадобляться всього три продукти: груші – 1 кг, цукор – 1 кг і щіпка ваніліну.

Просте грушеве варення часточками

Я беру фрукти твердих сортів, тому, грушеві часточки не розварюються і моє варення нагадує конфітюр.

Як зварити варення з груш часточками

Холодною водою вимиваємо груші. Вирізаємо пошкоджені місця (якщо вони є) і плодоніжки з насінням. Розрізаємо на довгасті часточки.

Просте грушеве варення часточками

Пересипаємо цукровим піском.

Прозоре варення з груш часточками з ваніллю

Потрібно почекати поки груша пустить сік. Краще відставити постояти на ніч.

Вранці перемішайте і поставте таз з грушею на плиту. Уварюємо хвилин сорок.

Поки заготівля готується, ми миємо банки і споліскуємо кришки. Стерилізуємо їх над парою або в мікрохвильовій печі. Кришки для закачування кип’ятимо пару хвилин.

Як тільки сироп з варення загусне, акуратно наповнюємо баночки і закочуємо.

Прозоре варення з груш часточками з ваніллю

Коли готове прозоре варення з груші охолоне, витріть липкі місця на банці і приберіть в комору на зберігання.

Прозоре варення з груш часточками з ваніллю

Якщо у вас були дуже соковиті груші і після закачування залишилося трохи сиропу, використовуйте його для напоїв. У склянку налийте прохолодної газованої води, трохи сиропчика і часточку лимона. Ну дуже смачно виходить!