Отримавши від подруги рецепт цієї солянки з грибами, спочатку я засумнівалася в сумісності її інгредієнтів, але, все ж, ризикнула і приготувала половину порції. Заготівля вийшла дуже смачною, яскравою і красивою. Причому, гриби для приготування можна брати різні. Це можуть бути маслюки, підберезники, підосичники, опеньки та інші. Смак, кожен раз виходить трохи інший. Мої домашні віддають перевагу маслюкам, так як вони найбільш ніжні, і опенькам – за їх виражений грибний аромат.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гриби, Морква, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля, Чорний перець мелений
Отже, для приготування грибної солянки з маслюками нам знадобиться:
- морква – 2 кг;
- солодкий перець червоного кольору – 1 кг;
- цибуля – 1 кг;
- відварені маслюки – 2 кг;
- оцет – 100 мл;
- сіль – 8-10 ч.л .;
- томатна паста – 2 ст.л .;
- соняшникова олія – 0,5 л;
- чорний перець – берете на свій смак.
Як зробити солянку з грибами на зиму.
З маслюків зняти шкірку, нарізати їх кубиками і кілька разів промити гарячою водою. Одним словом, гриби очистити і промити.
Далі, нарізати і варити їх в підсоленій воді від 30 до 40 хвилин, воду злити.
Відварену до напівготовності морквину очистити, нарізати кружечками або кубиками.
Перець нарізати брусочками, цибулю – тонкими півкільцями і окремо тушити її на маслі.
Всі овочі і маслюки змішати.
Додати томатну пасту, сіль і ще раз перемішати.
Тушити в антипригарній каструлі з кришкою одну годину. Під кінець влити оцет і поперчити.
Викласти грибну солянку в банки по 0,5 л, стерилізувати 45 хвилин. З однієї порції, як правило, виходить 10 баночок заготовки.
Для тривалого зберігання солянки з грибами, томатною пастою і овочами найкраще підходить холодний погріб. А також, не рекомендується вживати заготовку, якій більше одного року.
Смачних заготовок Вам і приємного апетиту!