Овочева солянка з грибами на зиму – як приготувати солянку з грибами і томатною пастою – простий рецепт з фото.

Отримавши від подруги рецепт цієї солянки з грибами, спочатку я засумнівалася в сумісності її інгредієнтів, але, все ж, ризикнула і приготувала половину порції. Заготівля вийшла дуже смачною, яскравою і красивою. Причому, гриби для приготування можна брати різні. Це можуть бути маслюки, підберезники, підосичники, опеньки та інші. Смак, кожен раз виходить трохи інший. Мої домашні віддають перевагу маслюкам, так як вони найбільш ніжні, і опенькам – за їх виражений грибний аромат.

Отже, для приготування грибної солянки з маслюками нам знадобиться:

  • морква – 2 кг;
  • солодкий перець червоного кольору – 1 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • відварені маслюки – 2 кг;
  • оцет – 100 мл;
  • сіль – 8-10 ч.л .;
  • томатна паста – 2 ст.л .;
  • соняшникова олія – 0,5 л;
  • чорний перець – берете на свій смак.

Як зробити солянку з грибами на зиму.

Маслюки для грибний солянки

З маслюків зняти шкірку, нарізати їх кубиками і кілька разів промити гарячою водою. Одним словом, гриби очистити і промити.

Маслюки для грибний солянки

Далі, нарізати і варити їх в підсоленій воді від 30 до 40 хвилин, воду злити.

Маслюки для грибний солянки

Відварену до напівготовності морквину очистити, нарізати кружечками або кубиками.

Перець нарізати брусочками, цибулю – тонкими півкільцями і окремо тушити її на маслі.

Всі овочі і маслюки змішати.

Овочева солянка з грибами на зиму

Додати томатну пасту, сіль і ще раз перемішати.

Солянка з грибами і томатною пастою

Тушити в антипригарній каструлі з кришкою одну годину. Під кінець влити оцет і поперчити.

Солянка з грибами і томатною пастою

Викласти грибну солянку в банки по 0,5 л, стерилізувати 45 хвилин. З однієї порції, як правило, виходить 10 баночок заготовки.

Для тривалого зберігання солянки з грибами, томатною пастою і овочами найкраще підходить холодний погріб. А також, не рекомендується вживати заготовку, якій більше одного року.

Солянка з грибами і томатною пастою на зиму

Смачних заготовок Вам і приємного апетиту!