Яблучний соус – це дуже смачний доповнення до всіх м’ясних страв. Він неймовірно легко готується та чудово смакує.
Інгредієнти: Виноградний оцет, Гвоздика, Родзинки, Сіль, Цибуля, Цукор, Червоний перець мелений, Чорний перець мелений, Яблука
Як приготувати яблучний соус на зиму вдома
Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:
- яблука – 1,5 кг;
- цибуля – 500 грамів;
- цукор – 500 грамів;
- родзинки – 5 столових ложок;
- мелений червоний, чорний перець і гвоздика – за смаком;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- винний оцет – 1,5 склянки.
Цибулю та яблука треба почистити і порізати невеликими шматочками. Потім викласти в каструлю та пересипати цукром. Додати в суміш 0,5 склянки води.
Далі поставте каструлю на вогонь і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, аби соус не приставав до дна. Варити треба доти, доки суміш не перетвориться в густу кашу.
Після цього додайте цукор, спеції та оцет і проваріть на повільному вогні ще 10-15 хвилин.
Далі можна розкладати соус в банки.
Щоб закрити банки, використовуйте кришки або звичайну харчову фольгу. Просто прикрийте нею горлечка та перев’яжіть мотузкою. Зберігати такий соус треба в темному прохолодному місці.
Цей соус можна використовувати для додавання в м’ясо та рис. Він зробить смак страв більш цікавим та яскравим.