Кисло-солодкий яблучний соус до м’яса – домашній рецепт як приготувати соус з яблук на зиму.

Яблучний соус – це дуже смачний доповнення до всіх м’ясних страв. Він неймовірно легко готується та чудово смакує.

Як приготувати яблучний соус на зиму вдома

яблука

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • яблука – 1,5 кг;
  • цибуля – 500 грамів;
  • цукор – 500 грамів;
  • родзинки – 5 столових ложок;
  • мелений червоний, чорний перець і гвоздика – за смаком;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • винний оцет – 1,5 склянки.

Цибулю та яблука треба почистити і порізати невеликими шматочками. Потім викласти в каструлю та пересипати цукром. Додати в суміш 0,5 склянки води.

Далі поставте каструлю на вогонь і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, аби соус не приставав до дна. Варити треба доти, доки суміш не перетвориться в густу кашу.

Після цього додайте цукор, спеції та оцет і проваріть на повільному вогні ще 10-15 хвилин.

Далі можна розкладати соус в банки.

Щоб закрити банки, використовуйте кришки або звичайну харчову фольгу. Просто прикрийте нею горлечка та перев’яжіть мотузкою. Зберігати такий соус треба в темному прохолодному місці.

Цей соус можна використовувати для додавання в м’ясо та рис. Він зробить смак страв більш цікавим та яскравим.