Кавуни можна їсти не тільки свіжими, а і солити. Зробити це досить просто. Треба знати декілька нюансів, і тоді ви зможете ласувати кавунчиком не тільки влітку.
Інгредієнти: Кавуни, Сіль, Цукор
Як засолити кавуни в бочці цілими
Щоб солити кавуни, краще брати невеликі або недостиглі плоди.
Щоб кавуни вийшли смачними, візьміть дерев’яну бочку. Можна обрати і іншу ємність, але така бочка буде найкращим вибором. Перед засолюванням обдайте її окропом. Потім наколіть кавуни в декількох місцях та складіть їх в бочку. Наколювання ви робите заради того, щоб всередину краще потрапляв розсіл.
Ми пропонуємо два види розсолу, аби ви змогли обрати той, який буде до смаку саме вам.
Якщо ви хочете засолити солодко-солоні кавунчики, тоді візьміть:
- 1 відро холодної води;
- 400 грамів солі;
- 1,2 кілограма цукру.
Розчиніть сіль та цукор в воді.
А якщо ви бажаєте, аби кавуни втратили солодкість та стали солоними, тоді треба взяти:
- 1 відро холодної води;
- 600 або 800 грамів солі.
Готовий розсіл необхідно залити в бочку так, щоб він повністю покрив всі плоди.
Далі накрийте кавуни чистою натуральною тканиною, зверху покладіть дерев’яний кружок та притисніть його гнітом (це може бути звичайний камінь). Лишіть бочку в кімнаті чи кухні, а через 2 дні виносьте її на холод.
Кавун повністю посилиться приблизно через 3-4 тижні.
Пам’ятайте що такі кавуни можна зберігати тільки в холодному приміщенні. Якщо ви занесете їх в тепло – доведеться зразу ж їсти, інакше вони зіпсуються.
Такий оригінальний десерт буде доречним до кожного столу. А ще, солені кавуни можна використовувати і в якості додатку до м’яса. Та який варіант подачі ви б не вибрали – він обов’язково смакуватиме вам, вашій родині та друзям.